Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще предложи свикване на извънредно

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще предложи свикване на извънредно
Коментари Харесай

Корнелия Нинова свиква извънреден конгрес, за да затвърди лидерството си и опозиционния курс на БСП

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще предложи привикване на изключително съвещание на 49-ия конгрес на партията, на което да се разиска различния бюджет за 2018 година и политиките за европредстедателството, които левицата ще предложи, както и основаването на алена телевизия. Решението за изключителното привикване на конгреса ще бъде взето от Националния съвет на партията в събота, а евентуалната дата е 28 октомври.

Предложението на Нинова е изненадващо по две аргументи - едната е, че формалните тематики в дневния ред са прекомерно дребни, с цел да се разискват от орган като конгреса, защото решения по тях могат да бъдат взети и от Националния съвет; а другата - че това ще бъде второ съвещание на конгреса за тази година, което не е нормална процедура, разясняват социалисти.

Според депутати с изключителното съвещание на конгреса Нинова желае да сплоти Българска социалистическа партия като опция на ГЕРБ и я активизира за опозиционни набези. Целта била партията да се сплоти против тезите на социалисти като Георги Гергов за коалиция с партията на Бойко Борисов, които бяха изричани след изборите на 26 март.

Друга цел, която съгласно депутати Нинова щяла да реализира с изключителния конгрес, е проява, че няма опция като водач на Българска социалистическа партия. Вътрешно партийната съпротива, която можело да се види в лицата на представители на Пловдивската, Варненската, а и от елементи на Софийската организация на Българска социалистическа партия, нямало да може да се активизира толкоз бързо, с цел да оспори водачеството й, считат социалисти. Въпросът надали ще бъде издигнат й от хората към някогашния водач Михаил Миков. Преди две седмици Георги Гергов, който бе отхвърлен от управлението на партията поради абсурда " Цумгейт " разгласи, че ще се бори за водач.

Последното съвещание на 49-ия конгрес на Българска социалистическа партия, което се организира при започване на февруари т.г., одобри промени в устава, съгласно които водачът на партията към този момент не се избира от конгреса, а директно - от членовете на партията. Сред измененията обаче е, че неговото премахване би трябвало да се желае отново от тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР