Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде предложението на партията

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде предложението на партията
Коментари Харесай

Ето кои са предложенията за министри от БСП - Нинова ще бъде вицепремиер и министър

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще бъде предлагането на партията за вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността

Това съобщи Нова, базирайки се на  свой източник.

От левицата ще предложат имена и за още три министерства – на туризма, на земеделието и на труда и социалната политика. По неофициална информация социалистите желаят Христо Проданов да поеме сектор „ Туризъм ”, Иван Иванов да бъде отпред на земеделското министерство, а Георги Гьоков – обществен министър.

От  Българска социалистическа партия  се събраха на Национален съвет, с цел да връчат мандат на Корнелия Нинова за сключване на съдружното съглашение. От партията по всяка възможност ще дадат зелена светлина на документа, научи още NOVA.

Очакванията на всички са за едно стабилно управление на страната, тя има потребност от това, разяснява пред публицисти депутатът от левицата Георги Михайлов. В отговор на въпрос дали  Българска социалистическа партия  ще взе участие във властта със свои  министри  и дали водачът на  Българска социалистическа партия  Корнелия Нинова ще е вицепремиер, той сподели, че това ще реши Националният съвет.

" Моето мнение е, че тя има цялостното право да взе участие в управлението на страната, изцяло го е заслужила, само че това ще се вземе като решение от Националния съвет ", съобщи Михайлов.

Кирил Добрев разяснява, че постоянно се е страхувал  Българска социалистическа партия  да не изглежда  " нещо като Вътрешна македонска революционна организация в управлението на ГЕРБ или като " Атака " в други ръководства, които минаха ". Той сподели, че поддържа Корнелия Нинова " за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на мира ".

Според Антон Кутев това ще е тежко управление и за идващото държавно управление, и за  Българска социалистическа партия .

" Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която, апропо, във всичките си форми убива левите партии. Няма в историята в последните 20 години сходна коалиция, която да не е била за сметка на левите партии ", разяснява той на влизане в постройката. Според него дали  Българска социалистическа партия  ще се оправи е единият от въпросите, по-важният е дали държавното управление ще се оправи с всичките рецесии, които го чакат.

Председателят на  Българска социалистическа партия -София Калоян Паргов чака да чуе дали в съглашението участват значими за партията неща, дали са спазени алените линии, кой ще бъде отпред на тези ведомства, които са избрани за  Българска социалистическа партия , и какво е бъдещото на  Българска социалистическа партия  оттук-нататък.

На въпрос подобаваща ли е Нинова за вицепремиер, той разяснява, че е осведомен с тези медийни изявления за разнообразни представители на  Българска социалистическа партия . Според него Нинова има нужния управнически потенциал.  " Без значение, че аз съм един от най-острите й критици, когато истината е такава, не мога да кажа на черното - бяло и на бялото - черно ", добави Паргов.

Народният представител Румен Гечев разяснява, че е прегледал още един път текстовете, особено в частта стопанска система и финанси, и счита, че сътрудниците са се съобразили с това, което  Българска социалистическа партия  е желала, реализиран е баланс и би трябвало споразумението да получи утвърждение. " България има потребност от коалиция и от ново държавно управление ", уточни той.

Петър Мутафчиев чака една сериозна полемика, която, по-думите му, е закъсняла и в която ясно да се очертаят целите на това управление. В  Българска социалистическа партия  друга теза, с изключение на че България трябва да има ново държавно управление, няма, без значение на какви ни разделят - на властимащи в  Българска социалистическа партия  или тези, които не са съгласни с управлението, уточни той. Според Мутафчиев  Българска социалистическа партия  е можела да взе участие без да е в изпълнителната власт, тъй като това давало опция за поддръжка на избрани политики. Нищо не пречеше да се изиска председателското място и да подсигуряваме болшинството в Народното събрание, добави той, като посочи, че това са разнообразни подходи.

Светлана Шаренкова сподели, че Националният съвет на  Българска социалистическа партия  трябва да утвърди и  министри те, които партията ще предложи, с цел да не приключи държавното управление като това на Орешарски.  " Не желаеме това държавно управление да приключи като държавното управление " Кой " с незнайни  министри  и с целувка на Орлов мост сред Сергей Станишев и Лютви Местан ", разяснява тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР