Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на
Коментари Харесай

Нинова пред строителната камара: Най-важно е да спасим българските фирми и работници


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с представители на управлението на Камарата на строителите. Двете страни обсъдихаследните тематики: последствията от рецесията за сектора и за служащите, нужните незабавни дейности на бъдещия парламент и постоянно държавно управление, бюджета за 2022 година, както и нужните законодателни промени за стратегическото развиване на бранша.

Двете страни се ангажираха с взаимна поддръжка за трайно законодателство, промени в Закон за устройство на територията и Закон за обществените поръчки, експертна помощ, бързо приемане на бюджета за идната година, в които да залегнат индексация с растежа на инфлацията и опазване на работните места.

Корнелия Нинова посочи нуждата от устойчиво болшинство в Народното събрание и постоянно държавно управление, което незабавно да се заеме с решение на проблемите в стопанската система, опазването на здравето и обществената сфера.

“Най-важно е да спасим на първо място българското произвеждане, българските компании и служащи. Има работещи решения на всички проблеми, в случай че поддържамедиалог. Държавата би трябвало изрично да влезе в ролята си и да оказва помощ на родната стопанска система. "

Присъстващите от страна на БСПизразиха страдание, че от Плана за възобновяване е отпаднало строителството на напоителни системи и показаха убеденост, че ще се намерят други благоприятни условия, тъй като без тях не може да има българско земеделие, а имаме плодородна земя и опция тя да ни храни с български артикули.

От страна на Българска социалистическа партия бе подчертана и значимостта на жп строителството, поради това чежп превозът е екологичен, на ниска цена и част от Зелената договорка.

В срещата участваха Георги Свиленски, Христо Проданов, Драгомир Стойнев, БориславГуцанов и Страхил Ангелов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР