Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе среща с всички работодателски

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе среща с всички работодателски
Коментари Харесай

Нинова на дебат с работодателските организации за икономиката и доходите

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова организира среща с всички работодателски организации в страната, на която са били разисквани политики в региона на стопанската система и приходите, съобщи кореспондент на БГНЕС.
В диалозите участваха представители на Асоциацията на работодателските организации (АОБР) и включените в нея Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК), Българската комерсиално промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
 Две работодателски организации раздраха от рецензии Борисов - за какво се оказва помощ единствено с европари, а не с бюджетни? Две работодателски организации раздраха от рецензии Борисов - за какво се оказва помощ единствено с европари, а не с бюджетни?
Ужасно закъсняли, незадоволително добре ориентирани и незадоволителни като размер са държавните ограничения за поддръжка на бизнеса. Анонсираха се ограничения...
Изложихме целите на работодателите за средносрочна вероятност. Протече изчерпателен диалог. Помолихме за поддръжка за редица наши цели. Констатирахме 90% съвпадане и 10% известни нюанси. Нямаме никакви разлики към посоката, в която следва да върви страната – Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Еврозона, Шенген. По данъчния модел също нямаме основни разлики.
За регулаторните режими и административната тежест, изключително за дребния и междинния бизнес, срещаме цялостна поддръжка, че би трябвало да се сведе до най-малко. Българският бизнес да бъде при равни условия с тези, с които се конкурира в другите страни. Изграждането на електронното ръководство също би трябвало да се форсира “, съобщи след полемиката Васил Велев, ръководител на АИКБ.
На срещата са разисквани още редица тематики, измежду които енергетиката, поради високите цени на електрическата енергия в Европа през тази година, както и нуждата от продължаването на промяната в образованието, която да задоволи потребностите в стопанската система и да подтиква реализацията на завършващите.
От левицата акцентът е подложен върху обществените тематики, разясни водачът Корнелия Нинова. „ Приоритетите ни са работни места, по-високи заплати, отбрана на трудовите права на служащите “, сподели още Нинова и разяснява, че с работодателските организации са имали и някои разлики.
 Работодателите беснеят и желаят оставки поради скъпия ток Работодателите беснеят и желаят оставки поради скъпия ток
Работодателите желаеха незабавни оставки поради високата цена на тока за промишлеността. Те заплашиха с радикални дейности, в случай че не бъдат...
Тема на диалозите е била и данъчната система, като от Българска социалистическа партия са декларирали позиция, че в никакъв случай не са предложили или подкрепяли увеличение на корпоративния налог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР