Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова управляващите да освободят фирмите

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова управляващите да освободят фирмите
Коментари Харесай

БСП иска фирмите да не плащат данък сгради и такса смет

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани ръководещите да освободят компаниите от налог здания и такса боклук за времето, в което не са работили поради ковид.

" Казваме го от името на доста хора и компании, с които беседваме. Настояваме да се вземе централно решение - да не се трансферира на кметовете - компаниите да не заплащат налог здания и такса боклук за този интервал. Те са затворени, не работят, не създават боклук, само че имат продължаващи отговорности да го заплащат ", сподели Нинова на конференция на " Позитано " 20.

Социалистите приканиха и за освобождение на артикули от Държавния запас за пазара.Отваряне на Държавния запас, само че за медикаменти, изиска Нинова предишния неомври при старта на втората върна от Covid-19=

" Те (стоките от запаса – бел.ред) ще бъдат на по-ниски цени, тъй като запасът не работи на облага и не прави търговия. Резервът да се зареди още веднъж като се изкупят от българските производители готовите артикули. Така ще се помогне и на тяхната ликвидност. Разбира се, да не отварят запаса, с цел да си вършат далавери. Знаем какво се случва, когато се пипа там недобросъвестно ", разясни тя и акцентира, че предлагането им е в поддръжка на българските жители без работа, на българските производители и българското и родното произвеждане.

Според социалистите по този начин ще се помогне и за ликвидността на българските компании, само че ще им се даде опция по веригата те да стартират да изкупуват от земеделските производители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР