Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов и

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Цветанов и Борисов да не ни казват какво да правим, посъветва Корнелия Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани премиера Бойко Борисов и ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да не споделя на опозицията какво да прави. Коментарът й в ефира на " Дарик " бе по адрес на ведомоството на двамата, че вотът на съмнение към държавното управление не е импортиран в границите на тази годината, а ще бъде през януари, когато стартира председателството на Европейски Съюз.

Ние сме излъчени в Народното събрание и сме политици, с цел да представляваме мнението на хората. Как да разбираем на онкоболните, че има течове в системата и чак, когато ги спрем, ще мислим за здравето им. Да им кажем, че ще чакат 6 месеца, тъй като следва европредседателството, попита риторично Нинова.

Ние сме съпротива и когато решим, тогава ще създадем избор на съмнение, а Цветанов и Борисов да гледат тяхната политика ", добави тя.

Лидерът на левицата съобщи, че Българска социалистическа партия ще внесе конституционна тъжба за мораториума върху новите медикаменти за заболели от рак и редки болести.

" Вчера господин Борисов сподели, че ще премисли решението си. Това предложение е признато от Министерския съвет и е влезнало с неговия автограф ", възмути се тя. Тя пресметна, че представители на ръководещите шест пъти са дали своят вот за това решение.

Лидерът на социалистите сподели още, че левицата е желала решението за повишение на цената на водата да бъде взето след публично разискване. Коментарът е във връзка присъединяване на Българска социалистическа партия в митингите против повишаването на водата.

" Ние предложихме водни помощи по сходство на енергийните за най-бедните, само че ръководещите отхвърлиха нашето предложение да се запише в закон и парите да се раздават по избрани правила. Тези пари, най-вероятно, ще се раздадат от премиера, с цел да се направи той още веднъж на избавител ", допусна Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия съобщи, че антикорупционният закон няма да проработи и от него няма да забележим наказан политик. " В него написа, че корупцията не е закононарушение, а административно нарушаване, което се ревизира и се санкционира с санкция. Хората, които ще управляват това- ще бъдат избирани от ръководещото болшинство, с цел да го ревизират, това е нелогично ", изясни Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР