Лидерът на БСП Корнелия Нинова празнува днес рожден ден. Тя

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова празнува днес рожден ден. Тя
Коментари Харесай

Корнелия Нинова днес празнува рожден ден

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова чества през днешния ден рожден ден. Тя е родена на 16 януари 1969 година в село Крушовица, област Враца. Завършва с цялостно отличие Националната гимназия за антични езици и просвета в София. Дипломира се в юридическия факултет на СУ „ Климент Охридски “ още веднъж с цялостно отличие, написа vihrogon.bg.

През 1995 година работи в Софийския градски съд като стажант-съдия, а в интервала 1995 – 1996 година е юрист на Столична община. От 1996 до 1997 година е следовател в столичната следствена работа. В интервала март-август 1997 година е юрист на БТК.

Между 1997 и 2005 година Нинова е изпълнителен шеф на „ Техноимпекс “ АД. Тя е назначена на тази служба при държавното управление на Иван Костов. Същевременно е назначена и на поста ръководител на съвета на шефовете на „ Техноимпортекспорт “. „ Техноимпекс “ и „ Техноимпортекспорт “ са външнотърговски сдружения, планувани за приватизиране, като след това Нинова оглавява и приватизационния екип, отговарящ за първото сдружение.

На 28-годишна възраст Нинова взе участие с още 27 души в сдружението, приватизирало „ Техноимпекс “. Петър Жотев, министър на стопанската система и енергетиката при Костов, твърди, че министър председателят персонално му е спуснал кандидатурата на Нинова.

От септември 2005 година до март 2007 година Нинова е зам. министър на стопанската система и енергетиката по външноикономическата политика. Тя дава отговор и за държавния резерв; търговията с оръжия и офсетните съглашения, свързани с доставки на армията.

Нинова става ръководител на Управителния съвет и на две стратегически предприятия – „ Международен панаир “ Пловдив и на „ Булгартабак Холдинг “ АД.

Нинова е отстранена с решение на премиера Сергей Станишев от поста на заместник-министър през май 2007 година. Заедно с нея е уволнен и сътрудника ѝ от кабинета – Делян Пеевски, поради скандал с изнудванe в управлявания официално от Нинова „ Булгартабак Холдинг “ АД.

Нинова твърди, че са я замесили в свадите с „ Топлофикация “ и „ Булгартабак “, тъй като не е удовлетворила стопански ползи на тогавашния шеф на Националното разследване Ангел Александров, непосредствен до Движение за права и свободи. Въпреки че е освободена от Министерски съвет, Нинова е определена по-късно във Висшия съвет на Българска социалистическа партия и става негов представител.

Тя остава и в управленията на Пловдивския панаир и „ Булгартабак “ до 2009 година, когато е определена за народен представител от Българска социалистическа партия в 41-вото Народно събрание. Избрана е за депутат и в 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание.
На 8 май 2016 година е определена за ръководител на Българска социалистическа партия с 395 гласа против 349 гласа за дотогавашния ръководител Михаил Миков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изра
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР