Лидерът на БСП Корнелия Нинова постави четири приоритета в работата

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова постави четири приоритета в работата
Коментари Харесай

Нинова: Трябват бързи антикризисни мерки, няма как да водим диалог с ГЕРБ

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сложи четири целта в работата н 48-ото Народно заседание – благосъстоянието на българските жители, финансова непоклатимост, битка с корупцията и гарантирането на мир и достолепието на хората.
Прочетете още
Според нея рецесиите могат да бъдат преодолени, в случай че обаче институциите вървят в една посока  и дружно поемат отговорност.

„ Отговорността на депутатите е най-голяма, тъй като тук се одобряват законите и разпоредбите, по които  се движи обществото и е значимо по какъв начин ще подредим целите. Имаме каскада от рецесии, като ние от Българска социалистическа партия би трябвало да решим тези 4 значими неща ”, сподели Нинова. Тя избори съответни ограничения като таван на цените на тока, газа, парното, нарастване на приходите, необлагаем най-малко, безвъзмездни медикаменти и учебници за деца, повдигане на пенсии и пакет от обществени придобивки за всички жители. По думите й всички партии  са възприели тези правила, въпреки преди този момент да си ги определяли като антипазарни.

Нинова сподели, че  обществена страна с  финансова постоянна страна е допустима, като това върви през  стопански напредък на страната и стимулиране на бизнес средата.  Лидерът на Българска социалистическа партия подсети, че те са били коректив на предходното държавно управление и са били срещу изпращането на оръжия за Украйна, тъй като това е директно замесване на България във военния спор. Също по този начин се разгласи, че е срещу предлагането на служебния кабинет за закупуване на изтребители, защото тези пари трябват за обществени ограничения.

Нинова предложения и управлението на Българска народна банка да даде отговори какво ще се случи в България, в случай че в този момент въведем еврото.

„ Членството на Европейски Съюз и НАТО е съзнателен избор на българското  общество и това е по този начин. Но за какво забравяме, че възложихме  на Българска народна банка отчет по какъв начин ще се отрази еврозоната в този момент и незабавно върху приходите на хората ”, сподели Нинова.

Тя сложи като съществена задача на този парламент приемане на антикризисни мерки  и Бюджет 2023, с цел да бъде финансова постоянна.

Нинова недвусмислено сподели, че няма по какъв начин да се  договаря с ГЕРБ:

„ Относно държавното управление много  се изговори за евроатлантически полезности, апели да се  снишим, да стоим зад експертно държавно управление, което обаче в рецесията не носи политическа  отговорност… Ще изтъквам президента от 12 септември 20220 година: „ Сега желаеме тези от властта с цялостните чекмеджетата да водят разговор с тези с празните чекмеджета ”… Това няма по какъв начин да стане. Ние се борим със остарелия модел на ръководство и за справедливостта в обществото ”, сподели Нинова.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР