Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Нинова иска от Борисов извинение за сравнение на Левски с нелегалните мигранти

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска министър председателят Бойко Борисов да се извини на българския народ за това, че е сравнил Васил Левски с днешните незаконни мигранти с думите: " Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, в случай че беше жив. “

В отворено писмо до жителите Нинова осъди остро изявлението на премиера Бойко Борисов от неделя на партийното заседание на ГЕРБ във връзка обвиняванията на депутатката на социалистите Елена Йончева, свързани с оградата по границата ни с Турция, която би трябвало да предотвратява мигрантския поток към страната и Европа.

" В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни блян и горделивост. Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата фантазия за " чиста и свята република " и се стремим да реализираме завета му - българският народ да бъде еднакъв на другите европейски нации. Българският министър-председател Бойко Борисов обаче съпостави Левски с незаконните мигранти по следния метод: " Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, в случай че беше жив ", написа Нинова.

Тя добавя, че Българска социалистическа партия " остро осъждаме това изявление и настояваме Бойко Борисов да се извини на народа ни ".

" Над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България персони. Във времето на разделяне, в което живеем, останаха прекомерно малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не разрешаваме на никого да поругава националните ни герои ", приключва лидерката на социалистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР