Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като сделка между ГЕРБ,

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като сделка между ГЕРБ,
Коментари Харесай

БСП вижда отхвърленото президентско вето като „сделка“ между ГЕРБ, ДПС и Патриотите

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира като " договорка " сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти " отхвърлянето на ветото на президента Румен Радев.

На конференция в централата на партията Нинова съобщи, че през днешния ден евентуално ветото на президента Румен Радев ще бъде отхвърлено в пленарна зала. " Движение за права и свободи, ГЕРБ и Обединени патриоти в цялостно единодушие отхвърлят причините на президента, а и нашите. Аз дефинирам това като следващата договорка, изключително с Движение за права и свободи. Цената на тази договорка търсете в петък в дневния ред на Народното събрание. Точка първа е Законът за вероизповеданията ", съобщи Нинова.



По думите й ГЕРБ опрощават на мюфтийството отговорностите към страната. " Питайте Българската православна черква какво мисли по този въпрос. Сделката е - ние ви поддържаме, с цел да отхвърлим ветото на президента и причините на Българска социалистическа партия - вие ни опрощавате отговорностите към мюфтийството ", сподели Нинова. По думите и това е още едно доказателство за правотата на желанието на Българска социалистическа партия да стои отвън това статукво и задкулисие.



Нинова сподели още, че Българска социалистическа партия продължава срещите с извънпарламентарни партии за основаване на общ фронт за транспарантни и почтени избори. В конференцията участваха Николай Захариев и Петър Величков от Съюз на патриотичните сили " Защита " - партия, която е в границите на коалиция " Обединени патриоти ". Захариев съобщи, че изборното законодателство не е партийна тематика и по нея са постигнали единодушие с Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР