Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви във фейсбук, че партията

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви във фейсбук, че партията
Коментари Харесай

Нинова обясни на ПЕС: Децата ни са само момчета и момичета - Политика

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи във фейсбук, че партията ѝ е изрично срещу трите решения, които ще бъдат гласувани на конгреса на Партията на европейските социалисти в Берлин на 13 октомври. Те са за осъществяване на Истанбулската спогодба, защитаваща дамите от домашно принуждение, за даване на военна помощ за Украйна и за поддръжка на строги наказания против Русия.

Според председателката на Столетницата партията ѝ е изпратила писмена позиция, в която е декларирала позиция и против трите точки.

Нинова отново повтаря тезата си, че изпращането на оръжия в Украйна ще трансформира страната ни в участник в спора. Също по този начин тя за следващ път употребява опорките на Кремъл, че глобите против Русия вредят повече на Европа и на България, в сравнение с тези, към които са ориентирани.

Най-пламенният отговор на Нинова обаче е по тематиката за Истанбулската спогодба.

" Никога няма да приемем, че нашите деца могат да бъдат нещо трето с изключение на момиче и момче. Няма да приемем проникването на тази идеология в учебниците и пропагандата ѝ измежду децата ни. Искаме да сме татковци и майки, а не родител 1 и родител 2 ", декларира Нинова в отбрана на изконните консервативни полезности.

Според нея Българска социалистическа партия не се подчинява и не козирува на непознати решения, а взема решенията си единствено по волята на членовете и симпатизантите си.

Ето и цялата обява на Нинова във фейсбук:

Изпратих писмо до ПЕС: Не козируваме на непознати решения. Взимаме ги сами съгласно българския интерес 

Има дълбоки аргументи против Българска социалистическа партия години наред да се провежда манипулативна и черна акция. Ние сме непослушната и неуместната партия. Не се подчиняваме и не козируваме на непознати решения. Взимаме ги сами и единствено по волята на нашите членове и симпатизанти, отчитайки българския интерес и обичаи.

На 13.10 ще се организира Конгрес на Партията на европейските социалисти в Берлин. Получихме Резолюцията, която ще се гласоподава и одобри там. В нея се заявява:

1. Изпълнение на Истанбулската спогодба.
2. Военна помощ за Украйна.
3. Подкрепа на строги наказания против Русия.

Днес адресирам писмена позиция на Българска социалистическа партия срещу трите точки по силата на решения на груповите органи на партията и Конституционния съд на Р. България.

Ние ценим и имаме вяра в европейското настояще и бъдеще на България. Но ние сме българска партия и отстояваме преди всичко българския интерес в общите европейски решения.

1. Изпращане на военна помощ за Украйна ни прави директен участник във войната. Ние сме срещу това.
2. Санкциите против Русия вредят повече на Европа и на България, в сравнение с тези, към които са ориентирани.
3. Осъждаме остро домашното принуждение и по всевъзможен начин ще се борим против него. Не бива да позволяваме език на омразата и експанзия против хората с друга полова ориентировка, само че в никакъв случай няма да приемем, че нашите деца могат да бъдат нещо трето с изключение на момиче и момче. Няма да приемем проникването на тази идеология в учебниците и пропагандата и измежду децата ни. Искаме да сме татковци и майки, а не родител 1 и родител 2.

Никакъв напън, никаква очерняща акция, никакви внушения, че Българска социалистическа партия губи идейния си образ на лява партия и никакви опити за вътрешнопартийни преврати няма да трансформират решението ни по този въпрос.

Защото това е решението на българските социалисти и на множеството български жители.

Партиите съществуват, с цел да показват тяхното мнение, а не да се подчиняват на непознатото.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР