Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че парламентарната група на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че парламентарната група на
Коментари Харесай

БСП предлага промени в законодателството

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че парламентарната група на левицата предлага няколко основни промени в законодателството, с цел да оцелее здравната система у нас, съобщи Българска национална телевизия.

" Две групи дейности. Едните - краткотрайни, в този момент и незабавно. И едните - с дълготраен резултат. Временните незабавни ограничения, които предлагаме. Внесохме решение на Народното събрание за възбрана за лицензиране на нови лечебни заведения до момента в който не се реши трайно казусът. Утре внасяме предложение държавните и общинските лечебни заведения да бъдат пререгистрирани от търговски сдружения в лечебни заведения ", изясни Нинова. И добави, че третото им предложение е ново и обективно ценообразуване на клиничните пътеки и четвъртото - промени в Наказателния кодекс.

От ГЕРБ оповестиха, че ще поддържат промени в полза на обществото, само че предложенията на социалистите не са такива.

" Аз персонално считам, че нямаме потребност от следващия опит за политическа приложимост на проблемите в опазването на здравето. Факт е, че лечебните заведения са натрупали задължения и е реалност, че те имат проблеми, само че това никога не се изчерпва единствено с комерсиалния темперамент на действието им. Важно е да забележим детайлите на тези оферти, тъй като преди няколко дни госпожа Нинова самоуверено излъга, че в Закона за бюджета на касата и страната те били предложили към този момент да отпадне действието на лечебните заведения за болнична помощ като търговски сдружения ", съобщи ръководителят на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР