Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС
Коментари Харесай

Нинова скочи на управляващото мнозинство, обвини ги в лобизъм

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за това, че отхвърляли законопроекта за груповите искове, който би трябвало през днешния ден да бъде прегледан на второ четене. 

Причината, заради който в пленарната зала депутатите не минаха към директното му разглеждане е, че се оказа, че точката не е предходна през водещата комисия с отчет на второ гласоподаване. 

Председателят на Правната комисия Анна Александрова направи процедура към председателстващият съвещанието Росица Кирова и съобщи, че 14-дневният период за разглеждане на предложенията сред двете четения не е изминал. 

Това породи разногласия в зала, а малко по-късно и Нинова направи изказване пред публицистите. 

" Единственият логичен закон, с който може да се занимаваме, този за груповите искове, по всевъзможен метод беше оспорван, отхвърлян посредством процедурни правила ", съобщи Нинова. 

" Директно ги упреквам в лобизъм и в отбрана на монополи и олигарси, които дерат кожата на българския народ ", безапелационна бе тя. 

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че с измененията, които левицата желаят да бъдат признати, дават опция на хората да вършат групови искове, които да са безвъзмездни, съдът да се произнася по-бързо, а самите искове да се водят от организации, които да пазят потребителите.  

" Търсят всевъзможни мотиви това да не се случи - удължават периодите сред първо и второ четене, не било минало на комисия, нарушиха всевъзможни правила за всевъзможни закони ", съобщи Нинова. 

По думите ѝ този закон щял да удари монополите и олигарсите, които ги подкрепяли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР