Лидерът на БСП Корнелия Нинова обобщи това, което са си

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обобщи това, което са си
Коментари Харесай

Нинова: Има висока степен на подкрепа на програмата от всички, с които разговаряме

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заключи това, което са си говорили с останалите партии по време на консултациите за сформиране на държавно управление с третия мандат.

" Утре би трябвало да затворим първия стадий от диалози по главната стратегия. Те я поддържат. Другата седмица ще продължим диалозите по персоналния състав. Проявяваме почитание към всички депутати. Целта ни е доста по-голяма от персоналните несъгласия и егото на всеки. Отворени и диалогични сме. Има висока степен на единодушие и поддръжка на програмата, която на следващия ден ще изготвим и ще представим в финален вид. Няма съществени разминавания, всичко е постижимо, стига да има благосклонност. Разговаряхме по тематиката за закона за КПКОНПИ и издигането на Бойко Рашков. От Политическа партия желаят първо да приемем закона за КПКОНПИ, да подсигуряваме едно антикорупционно болшинство и по-късно да пристъпим към последващи дейности, само че това слага въпроса какъв брой време ще можем да държим мандата. Затова приказваме за изключителни съвещания в случай че би трябвало, с цел да покажем, че имаме предпочитание да имаме такова ръководство ", сподели тя.

" Не водим диалози с други депутати от Има Такъв Народ за ново разединение. Вторият стадий на договарянията ще бъде отново поотделно, а най-после ще опитаме да съберем всички. Дали ще успеем, ще забележим. Ние имаме преимуществото, че сме партия, която може да беседва с всички. Светят всевъзможни лампи. Целта е да подсигуряваме непоклатимост на българите.  Събота и неделя ще работим по програмата и при започване на идната седмица ще ви я съобщим. Разговарях с господин Слави Трифонов два-три дни откакто получихме мандата. Бяха кардинални неща, да се излъчи екип за договаряния и така нататък, само че не мога да разгадавам конкретика. Не се наемам да кажа в проценти какви са възможностите за сформиране на държавно управление ", разяснява още Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР