Лидерът на БСП Корнелия Нинова нищо не постигна с вота

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова нищо не постигна с вота
Коментари Харесай

Петър Чолаков за Фрог: Борисов трябва да поиска оставката на Делян Добрев

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова нищо не реализира с вота на съмнение. От самото начало беше ясно, че няма да може да събере задоволително поддръжка – общо Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат 105 народни представители, чиято бройка е незадоволителна.
Това съобщи пред Фрог нюз Петър Чолаков, основен помощник по политически спорове в Института за проучване на обществата и знанието при Българска академия на науките.

Вотът на съмнение бе извършен от Нинова, с цел да се хареса на личните си гласоподаватели. Тя отчиташе интензивност с настояването за оставка на кабинета " Борисов 3 ".

Вотът мина неусетно, тъй като беше преместен от тематиката за Истанбулската спогодба. Българска социалистическа партия беше и продължава да бъде разграничена във връзка с нея. ПЕС е с друга позиция от тази на Нинова, по тази причина Станишев и Нинова са в спор. Вътре в самата Българска социалистическа партия също имат друго отношение към Конвенцията.

Съзнателно беше пусната на Българска социалистическа партия примамката за Истанбулската спогодба. Столетницата няма по какъв начин да не се произнесе, защото нейният електорат е закостенял. Можеха да отработят дебата за нея доста по-добре.

Кой печели от абсурда с Конвенцията? Очевидно най-вече капитализират тези партии, които се показват за бранители на консервативните полезности, на обичайното семейство, а точно популистката радикална десница.

Чолаков разяснява и решението на Конституционен съд за оставката на Делян Добрев като депутат: „ Случаят с Делян Добрев е чудноват. Той желае да си подаде оставката, само че парламентарната група излиза с друго мнение. Не може зорлем някой да желае да го задържа в политиката. Оставянето му в управлението на ГЕРБ е проблематично, то е в ущърб на ръководещата партия. Ако Борисов е пореден, би трябвало да му вземе оставката”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР