Лидерът на БСП - Корнелия Нинова, която е водач на

...
Лидерът на БСП - Корнелия Нинова, която е водач на
Коментари Харесай

Нинова към политическите лидери: Заявете позициите си по Плана за възстановяване

Лидерът на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова, която е лидер на листата във Варненска област, откри акцията в морската ни столица като насочи предизвикателство към останалите водачи на политически обединения у нас, участващи в предизборната конкуренция.

„ Днес се приказва единствено кой с кого ще ръководи. А най-важният въпрос е кой какво ще прави в ръководството. И тъй като твърдим решително, че ние сме единствената партия с явен проект за деяние – ден по ден и малко по малко, през днешния ден тук – от Варна, за първи път насочвам предизвикателство към водачите на другите партии. Всеки ден ще им задавам по един въпрос. Въпрос, който касае България и добруването на българския народ. Стига са се крили. За да ни избирате, вие би трябвало да знаете. А, с цел да знаете, ние би трябвало да приказваме. И през днешния ден първият ми въпрос е обвързван с сегашното, само че и с бъдещето на България и българския народ.

Скъпи варненци, има една извънредно значима тематика, на която малко обръщаме внимание – това е Планът за възобновяване и резистентност. Той доста би оказал помощ на Варна, на вас, а и на всеки българин. И ето, че през днешния ден пристигна новината, че проектът на Гърция освен е утвърден, а и през юли ще получат 30 милиарда евро. За развиване на опазване на здравето, обучение, на инфраструктура, на туризъм. През юли. А ние към момента нямаме План за възобновяване и резистентност предаден в Брюксел, камо ли да е утвърден и финансиран. Това ни остави Борисов, това е част от наследството. Но не би трябвало да се оправдаваме с него, той все по този начин правеше – всичко хвърляше на предишното. Ние просто би трябвало да знаем – това получихме, само че оттук насетне на нас се пада отговорността да свършим работата и по тази причина през днешния ден запитвам ръководителите на другите партии, водачите на другите партии: Уважаеми сътрудници, осведомени ли сте с окончателния вид на Плана за възобновяване и резистентност на България? Вие знаете ли какво би трябвало да създадем от 12 юли нататък? Вие знаете ли общините с какви планове би трябвало да са подготвени, министерствата и администрацията с каква работа би трябвало да се захванат?

Искаме да знаем позицията на всички партии по тези въпроси. Защото това финансиране по Плана за възобновяване и резистентност подсигурява бъдещето на България във идващите 10 и повече години.

Искаме същностен и стойностен спор сред политически водачи и политически партии за бъдещето на България “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР