Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира разкритията, излезли в медиите

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира разкритията, излезли в медиите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Прокуратурата да започне да работи по Копринката, по Ушев и чувалите с пари

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява разкритията, излезли в медиите за секретаря на президента Радев Николай Копринков.
„ Не знам повече от това, което четем в обществени източници. Но тези, които приказват за „ гигантската корупция, чувалите с пари, Копринката, Сотир Ушев ” и така нататък – би трябвало да продължат. Ако спрат дотук, ще оставят доста въпросителни за какво го вършат. Ако продължат да приказват – би трябвало да се изнесат доказателства и органите да стартират да работят по тези въпроси. “
Тя добави, че през годините са се чували доста такива неща и е редно тези, които знаят повече или имат доказателства, да ги кажат: „ Аз си мисля, че господин Пеевски е добре осведомен човек, евентуално има и доказателства за това, което приказва. Не мисля, че другояче би тръгнал с такава офанзива. Така че да ги дава и да приказват - и Сарафов, и той ”.
Лидерът на Българска социалистическа партия също прикани Кирил Петков и Спас Русев да кажат какво са правили на срещата си.  
„ Прави ли ви усещане, че тези дни Кирил Петков някак необичайно „ потъна “, Даниел Лорер „ потъна ”, само че най-вече „ потъна ” Бойко Борисов, дори и на работа не идваше. Винаги като стане напечено, някак си смелостта им се изпарява. Покриват се и чакат да мине бурята. Няма да мине. Този път е сериозна ”, посочи в коментара си пред медиите Корнелия Нинова.
Тя се спря и на горещата тематика за отсъствието на президента Радев от клетвата на новоизбраните конситуционни съдии.
„ Както знаете, ние призовахме президента Радев да не върви на клетвата, тъй че това е едно положително решение. Промените в Конституцията и изборът на конституционни съдии, съгласно нас, беше изначално сгрешен и противоконституционен, по тази причина и пуснахме тъжба. Така че го оценяваме позитивно. Това е нашият апел и той го послуша ”, уточни Нинова в отговор на въпроси не медиите в коридорите на Народното събрание.
„ Да, имаме възражения и чакаме Конституционният съд да се произнесе по нашите тъжби, защото само той може да се произнесе дефинитивно. Най-малкото, заради което днешният избор е нелегитимен, е срокът, защото към този момент има конституционно решение за 7 години мандат, а те избраха 9-годишен мандат. Разбира се, може да се оспорва и всъщност цялата процедура, само че дано да изчакаме решението на Конституционен съд ”, съобщи Нинова във връзка с конституционните промени и избора на нови съдии.  
По думите ѝ, стъпвайки на казус, който има с Росен Плевнелиев, клетвата на новите съдии може да се счете за нелегитимна. „ Знаете, че Плевнелиев тогава постъпи по този метод – напусна клетвата и претендентът за арбитър не можа да стане подобен. Започна се нова процедура и беше определен нов. Ако стъпим на този казус – да, неприсъствието на президента може да се смята за неполагане на клетва. Но виждате, че животът сервира всевъзможни нови разновидности ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
„ По доста въпроси оставаме на разнообразни позиции, само че там където сме кардинални и поредни като партия и той има същата позиция, е разумно да е по този начин ”, отговори водачът на Българска социалистическа партия на въпрос има ли смяна в връзките с президента Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР