Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с Нинова с убийствена

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с Нинова с убийствена
Коментари Харесай

Нинова с убийствена реч срещу ПП. Извади скандали разговори с Кирил Петков и показа протоколи от ЦИК

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова излезе с Нинова с убийствена тирада против Политическа партия, извади протоколи, в които регистрираното от машините се разграничава от разписките, направи скандални разкрития за подмолни диалози с Кирил Петков.

 

В пламенното си слово от трибуната на Народното събрание Нинова нападна някогашните си сътрудници от " Продължаваме промяната " и " Демократична България " поради опитите им да запазят машинното гласоподаване. Припомни, че още в предишния парламент левицата е упорствала за връщането на хартиеното гласоподаване: " Когато управляваш с една партия и тя слага въпроса кардинално, не е статукво, а когато не управляваш с нея, към този момент е статукво ", попита Нинова.

 

И стартира да вади протоколи от ЦИК.

„ Някой да излезе и да ми каже какво значи това „ Дневникът е фалшифициран “.

Някой да излезе и изясни за какво при решение на ЦИК да се броят 100% от разписките, към момента няма формален отчет има ли разминаване месец и половина по-късно.

Някой да излезе и да ми изясни какво значи ето това – машина отчела едно, открити разписки – друго…

Мога да продължа с десетки случаи в цялата страна. Разлики по 5-6  гласа. 12 000 секции по 5 гласа какво прави? 60 000. Това е съвсем една ПГ “, обясни в хода на дебата по измененията в ИК Корнелия Нинова.

„ Въпросът не е юридически, а огромен политически въпрос за демокрацията и правата на българските жители. За нашите някогашни сътрудници от Политическа партия законът се трансформира в ултиматум. Условие за държавно управление към този момент не е корупцията, КПКОПИ и обществената стратегия, а Изборния кодекс. Щях да се развеселявам уважаеми сътрудници, в случай че бяхте организирали митинги когато не минаха обществените закони “, укори някогашните си сътрудници водачът на Българска социалистическа партия.

 

Тя разкри подмолен диалог с " Продължаваме промяната " в предходния парламент, когато Кирил Петков й споделил, че е за опазване на хартиената бюлетина, само че единствено за над 60-годишните.

" Тогава смесеното гласоподаване не беше признато, тъй като когато стана въпрос, вие казахте: " Ще върнем хартиеното гласоподаване за над 60-годишните, с цел да може да си приберете гласоподавателите ", обърна се Нинова от трибуната към седящия на първи ред в Народното събрание Кирил Петков, който втерщено я гледаше. " Тогава ви споделих, че нашата борба не е за Българска социалистическа партия, а за демокрацията и свободното право на избор ", акцентира се тя.

 

Нинова разкри, че Божидар Божанов от " Демократична България " ѝ бил споделил, че има риск от операция на машините,

 

" Искахте да се върне хартиената бюлетина единствено за възрастните хора, само че аз ви обясних на чист български език, че това е противоконституционно ", разкри мисленето на ПП  Нинова.

Кирил Петков я гледаше с ококорени очи.

 

" Ако в миналото сте си мислили да нарушавате Конституцията, този път няма да ви позволим под предлог сякаш, с цел да извършите нещо за Българска социалистическа партия ", съобщи тя, гледайки непосредствено Петков в очите.

Нинова попита Политическа партия къде е липсващ общественият и антикорупционният образ на партията им.

„ В предходния парламент на 15 юли 2022 внесохме същия закон за връщане на хартиеното гласоподаване. Тогава нямаше такава истерична реакция. Казах на Кирил Петков, че имам терзания. Той извика Божидар Божанов и разговаряхме, че има проблем. В нашия диалог в Министерски съвет, наблягам, не в ресторант или апартамент, попитах Божанов има ли теоретична опция за операция и той сподели „ да “. Е, що за политика е това? “, възнегодува Нинова.

 

  “Когато управляваш с една партия и ти е нужна власт непременно, тя не е статукво ”, жегна на следващ път Политическа партия Нинова.

 

Тя разкритикува остро Политическа партия, че са се вторачили единствено и само в браненето на машините. Условие за държавно управление към този момент не е битката с корупцията, отстраняването на Гешев, обществената стратегия на Българска социалистическа партия, а Изборният кодекс, акцентира водачът на Българска социалистическа партия от парламентарната естрада.

Тя уточни, че 47% от хората желаят хартия.

“Вие желаете от нас да нарушим законите на страната ”, сподели Нинова и посочи, че Българска социалистическа партия не могат да изтеглят импортирания законопроек,т откакто той към този момент е на второ четене.

 

Нинова е безапелационна, че тяхната борба е за заслужено отчитане на гласовете, надзор и свободно право на жителите да избират.

 

Божанов отговори на Нинова, че манипулира думите му. Посочи, че опцията била теоретична. " Има ли теоретична опция да падне таванът над нас? Има.

На собствен ред Кирил Петков загатна, че в този парламент имало един човек, който  декларирал, че ще пази до дъно хартиеното гласоподаване: " Ще гласоподавам с Движение за права и свободи, ГЕРБ, даже с дявола, в случай че това ми донесе още 15 депутати ". Докато говореше това, Петков гледаше Нинова.

 

" Много добре знаете, че когато водихме диалог за хартиената бюлетина, имаше хора от вашата партия, които споделяха, че хартиената бюлетина е неприятна. В предишния парламент знаехме, че хартиената бюлетина не може да мине поради съзнателни хора във вашата партия. Но вие ги заглушавате. Имахте късмет да извършите Българска социалистическа партия една съвременна лява партия, направихте стъпки в тази посока. Но г-жо Нинова, в случай че ще си вършим цитати, доста добре знаете, че в тази постройка някой сподели: " Ще гласоподавам с ГЕРБ, с Движение за права и свободи е даже с дявола, в случай че това ще ми донесе още 15 депутата ", напомни Петков по време на дебата за измененията в Изборния кодекс.

 

Нинова отхвърли думите на Петков от парламентарната естрада. 

 

„ Освен с процедури, и с неистини политика не се прави. Свикнахме с неистини от Политическа партия. Никой не е чувал думите, че ще гласуваме с дявола, тъй като не са казани. Но явно Българска социалистическа партия съставлява интерес на партии, кръгове стопански, олигархични. Хората преценят дали хората от Българска социалистическа партия не са най-свободните и демократичните и вървят по всички медии и си споделят мнението. Да ви запитвам тук двамата на първия ред - Петков и Вяасилев - когато единия гласоподава за оръжие, а другия срещу, това не е проблем във вашата група? Да запитвам ДСБ, когато ви напущат партията и се разпадате, това не е проблем. Погледнете си вашите партии. Като ръководител от 6 години съм привикнала да се пробват да ми разбият партията и парламентарната група. И тук има едни от дясно, и да не споделям къде другаде. Недейте да се пробвате и вие, дилетанти сте в тази посока, отвърна на удара Нинова.

 

" Взе да става радостно ", иронизира Мустафа Карадайъ.

Според него Атанас Атанасов правел внушения, било разбираемо. И извади различен протокол от ЦИК, след което стартира да чете гласове. " В разпределението на гласовете Демократична България: с думи - седем, с числа - седем. Електронния избор - 77 ", заключи той.

 

След като не откри причини по тематиката на дебата в Народното събрание Асен Василев упрекна Нинова, че всякога взима главата на някой, който не е склонен с нея.

 

Г-жа Нинова сподели, че сме дилетанти в разцеплението на групата на Българска социалистическа партия. Изобщо не ни интересува групата на Българска социалистическа партия.Това, което ние виждаме, е че в Българска социалистическа партия във всеки миг, в който някой гласоподава друго, вие му вземате главата, сподели Асен Василев.

От залата се чу скандиране на името на Явор Божанков.

 

" Понеже всички питате къде е Божанков, господин Василев вие сте внесли в идната точка смяна в три комисии. Защото ви се засича графика? Сега все по-често ще ви се засича като видите гласуването на Изборния Кодекс. Проблемите не са в групата на Българска социалистическа партия, вижда дали вашата група поддържа всичко, което подкрепяте, отговори Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

 

След 4-часови диспути в Народното събрание беше гласувано единствено наименованието на плана за промени в Изборния кодекс и съвещанието беше закрито.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР