Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска спешна среща още днес

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска спешна среща още днес
Коментари Харесай

Нинова на спешна среща с Гешев заради кризата в Перник

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова желае незабавна среща още през днешния ден с основния прокурор Иван Гешев поради водната рецесия в Перник. Тази заран шефката на социалистите се срещна с кмета на миньорския град Станислав Владимиров, общинари и жители поради тежкото безводие.

"Три са тематиките, които хората сложиха и чакат реакция от нас като партия и парламентарна група. На първо място сложиха остро въпроса за отговорността - кой е виновен за тази рецесия в Перник. Те не одобряват неналичието на информация по следствието, заради което поех ангажимент още през днешния ден да желая среща с основния прокурор Иван Гешев и да схвана до каква степен е стигнало следствието ", сподели Нинова след срещата.

Според нея министър председателят Бойко Борисов непрекъснато прехвърлял виновността на ВиК сдружението и на общината, само че било факт, че въпросното сдружение е пускало водата единствено след направени поръчки и позволение от министерството, т.е. отговорността била и при министрите.

Малко след поисканата от Нинова среща с Гешев, той се е уговорил с нея да се видят на 6 януари.

От изказването на алената лидерка стана ясно още, че перничани са поискали от властта създаването на дълготрайна стратегия за замяна на цялата водопреносна мрежа.

"По думите на експерти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат потребност хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална акция “Дари вода за Перник”. Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани ", прикани Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР