Лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът на КНСБ Пламен

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът на КНСБ Пламен
Коментари Харесай

Корнелия Нинова и КНСБ: Нужна е нова актуализация на бюджета предвид скока на цените

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и президентът на КНСБ Пламен Димитров са единомислещи, че е нужна нова актуализация на бюджета, която да планува поддръжка за хората поради фрапантния скок на цените.

Според тях редом с това би трябвало да се приготвя и бюджетът за следващата година. Срещата със синдиката е по самодейност на социалистите.

" Компесаторният пакет за поддръжка на бизнеса, поради цените на ел. силата и газа, би трябвало да стане час по-скоро съгласно нас, дори и по време на служебния кабинет, само че и с първите дни на новия парламент и дай боже, да има и постоянно държавно управление. Но и да няма постоянно държавно управление, Народното събрание може да взема съответните решения и да ги разпорежда на служебния кабинет от първия си ден ", сподели президентът на КНСБ.

" За другите партии не знам и не слушам в обществения спор въобще да приказват по тези тематики. Ние по тази причина се опитваме в последните седмици да предизвикаме този диалог и да стартират и те да се готвят, както ние вършим. Защото ще имаме доста малко време за доста бързи и решителни дейности. Очакваме и служебният кабинет да даде своето предложение. Да, имаме информация, че приказват и готвят нова актуализация. Когато я показват, ние сме подготвени постоянно да вземем отношение ", добави Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР