Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ПГ на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Петкова: Никой от кабинета не знаеше какъв ще бъде изходът от сделката за ЧЕЗ

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов размениха обвинявания по проблема с ЧЕЗ на взаимното съвещание на две парламентарни комисии , където се организира чуване на представители на способените институции.

В основата на договорката за ЧЕЗ от началото до край стои държавното управление на Бойко Борисов, съобщи Нинова.

Според нея Борисов е излъгал, като е твърдял, че държавното управление едвам в този момент научава за случилото се. ДАНС и ДАР осведомиха Народното събрание, че имат цялостната информация по придвижването на продажбата на ЧЕЗ от 2010 година до през днешния ден и че са предали информацията на способените институции, съобщи Нинова. Според нея министър председателят е излъгал и за това, че е упълномощил инспекции на КЕВР, КФН, Национална агенция за приходите. Току-що разбрахме, че н е са почнали такива инспекции и не могат да го създадат преди джиросване на акциите, уточни тя. Никой не ревизира договорката, българските институции все още са безсилни, разяснява тя.
 ЧЕЗ чуване Корнелия Нинова БГНЕС

Държавата, националната сигурност и три милиона български жители т рябва да стоим и да чакаме благоволението на Гинка Върбакова да се поддаде ли на шантажа на премиера да си трансферира акциите или не, сподели още Нинова.

През 2002 г.-2004 година, когато са се взимали политически решения, Българска социалистическа партия са взели участие интензивно в тези решения и не са се противопоставили, съобщи Цветанов. Защо тогава не защитихте националния интерес, попита той социалистите. " За тази договорка се приказва от една година. За тази една година къде бяхте, уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия ", попита той.
 Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов БГНЕС, списък

Нинова възрази против изявлението на Цветанов и дружно с още няколко депутати от Българска социалистическа партия напуснаха съвещанието . Когато в българския парламент се произнасят присъди, няма да останем в тази зала, разяснява тя. Българска социалистическа партия е единствената, която гласоподава против раздържавяване на ЕРП-ата , съобщи Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.
 Теменужка Петкова БГНЕС



В отговор на депутатски въпрос министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че н икой от държавното управление не е знаел какъв ще бъде изходът от договорката за ЧЕЗ . Според нея обратът в позицията на държавното управление се дължи на ескалирането на напрежението по случая. По думите й Бойко Борисов не е имал различен потребен ход с изключение на да организира диалози за опцията страната да има контролно присъединяване във връзка с договорката.

Заседанието продължи със закрита част, в която се чака да се обсъдят детайлности към договорката и финансирането й.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР