Лидерът на БСП Корнелия Нинова и македонският премиер Зоран Заев

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и македонският премиер Зоран Заев
Коментари Харесай

Нинова и Заев подписаха споразумение за партньорство

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и македонският министър председател Зоран Заев подписаха двустранно съглашение за партньорство сред Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и Българската социалистическа партия (БСП), оповестиха от Българска социалистическа партия.

По време на срещата Корнелия Нинова подари на Зоран Заев 200-годишна икона, изобразяваща Светите братя Кирил и Методий.

Двамата разискаха двустранните връзки сред България и Република Македония и вероятностите на Западните Балкани за присъединението на страните от този район към Европейски Съюз и НАТО.

" Оценяваме високо положителното съдействие сред нашите две страни, откогато Зоран Заев е министър председател. То е образец за добросъседство и другарство ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на срещата.

Тя акцентира, че положителните политически контакти би трябвало да допринесат в по-голяма степен за усилване и на търговско-икономическите връзки.

 България и Македония желаят задълбочаване на съдействието
България и Македония желаят задълбочаване на съдействието

Македонски и български депутати стискат ръце на историческа среща

" Най-високо салдо сме имали през 2011 г . В последните години то се движи сред 400 и 700 млн. евро , което не дава отговор на нашите благоприятни условия. Българските дребни и междинни компании могат да намерят удобен пазар в Македония, както и македонските у нас. Трябва да създадем всичко допустимо, първата сесия на смесената комисия за икономическо съдействие да се състои до края на тази година , както и да насърчим работата на Македоно-Българската стопанска камара ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" Изразихме цялостна поддръжка за напъните на Република Македония за влизане в Европейски Съюз , както и подготвеност за съдействие, тъй като Българска социалистическа партия реализира присъединението на България и познаваме процесите ", сподели Нинова.

Заев и Нинова са разискали срещата в София на 16 май на левите министър председатели, комисари и водачи на партии в Европа. Акцент на срещата ще бъдат Западни Балкани.

Според думите на българския политик е добре по време на срещата да се обсъдят два въпроса - явен график за започване на договаряния и пътна карта с задължения и периоди. Вторият въпрос и в бюджета на Европейски Съюз да се плануват средства за ограниченията в обществения дирек и неговата реализация за понижаване на неравенствата, за заслужено възнаграждение на труда, политиката за младежка гаранция.

 Македония отряза Русия по тематиката за НАТО
Македония отряза Русия по тематиката за НАТО

Зоран Заев отхвърли претенциите на Москва...

В съглашението за съдействие и партньорство поехме взаимни задължения за усилване икономическите връзки сред двете страни и разширение парламентарното съдействие. Първата самодейност ще бъде среща на кметове от Българска социалистическа партия и СДСМ, на което ще бъдем хазаин, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР