Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в Словашкия парламент, където

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в Словашкия парламент, където
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Подкрепяме декларацията на Вишеградската четворка от Будапеща

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е в Словашкия парламент, където взе участие в среща на водачи на партии от страните от Вишеградската четворка по покана на Роберт Фицо-лидер на СМЕР-Социална народна власт, ръководещата партия в Словакия. Това оповестиха от пресслужбата на Българска социалистическа партия.

“Благодаря на Роберт Фицо за поканата да вземам участие в тази среща. Ние за пръв път сме включени в подобен формат- партиите от четирите страни от Вишеградската четворка и Българска социалистическа партия. Това е пътят да се търсят съидейници за отбрана на ползите на по-малките страни и на нашите нации. По въпроса, за който сте ни поканили- бюджета 2021-2027 и политиката на доближаване сред другите страни членки, ние нямаме разлики с вас. Подкрепяме декларацията на Вишеградската четворка от 02.02.2018г, призната в Будапеща”, сподели Нинова.   ninova

“Ако ние управлявахме в България, бихме я подписали, тъй като тя изцяло дава отговор на правилото на основаване на Европейския съюз за взаимност и на българския народен интерес. Съжалявам,че българското държавно управление ви е отказало с мотив, че като ръководител на Съвета на Европа няма право на национална позиция. Този мотив не е правилен. Да си ръководител на Съвета не значи да се откажеш от народен суверинитет. Ние ви поддържаме, тъй като намаляването на средствата за доближаване сред по-слабо развитите и по-бързо разрастващите се страни, ще задълбочи разликите в Европа. А намаляването на парите за общата селскостопанска политика ще засегне мъчително българските аграрни производители. Нашите земеделци и в този момент получават по-малко от тези в Германия и Франция. Нашата продукция не е конкурентоспособна. Ако ни орежат още от тези средства, българското произвеждане ще бъде ликвидирано. Тук българският народен интерес съответствува с този- на вашите четири страни и е хубаво да се поддържаме, с цел да защитим стопанските системи и хората си”, прибавя още водачът на Българска социалистическа партия.

Декларацията на Вишеградската четворка от Будапеща, в всекидневен превод, възложен от пресслужбата на Българска социалистическа партия, можете да прочетете тук.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР