Лидерът на БСП Корнелия Нинова е решила да предложи за

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е решила да предложи за
Коментари Харесай

Нинова готви социолога Юрий Асланов за шеф на ЦИК

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е решила да предложи за началник на ЦИК близкият до нея и столетницата социолог Юрий Асланов.

Това разкриха пред faktor.bg източници от „ Позитано”. Асланов е началник на организация „ Афис”, само че не крие пристрастията си към политиките на Българска социалистическа партия и постоянно в проучванията си дава по-високи публични настройки за алената партия. Изборът на нов ЦИК беше един от претекстите Нинова и парламентарната й група да изоставен Народно събрание и да бойкотират работата му. По-късно от ГЕРБ оповестиха, че няма проблем преди европейските избори да започва процедура за избор на нов ЦИК. От алените редици настояват, че тактиката на Корнелия Нинова била да разчисти посредством нов ЦИК и последните фрагменти, сложени на значими места от съперниците й Мая Манолова и Михаил Миков.

Кандидатурата на Асланов обаче сигурно ще провокира отрицание в целия политически набор поради яркото му обвързване през годините с Българска социалистическа партия. Неведнъж неговата социологическа организация е давала по високи планирани резултати за социалистите, спрямо други откриватели на публичното мнение. Само преди дни „ Афис” разгласи, че Българска социалистическа партия изпреварва за европейските избори ГЕРБ с 4%. Проучванията на други социолози демонстрират тъкмо противоположни трендове, само че очевидно стъкмистиката на числа и прогнози манипулират сполучливо публичните настройки, разясняват политици и анализатори.

В средите на Българска социалистическа партия не е загадка, че Асланов е доста непосредствен до Корнелия Нинова и Кирил Добрев, а посредством него ще имат и директен надзор в бъдещата работа на ЦИК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР