Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подготвила пет въпроса за

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подготвила пет въпроса за
Коментари Харесай

Нинова тръгва на лидерската среща за съставяне на правителство с 5 въпроса - Политика

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е подготвила пет въпроса за възможната лидерска среща в опит да бъде формирано държавно управление с третия - финален, мандат. Те са: желаеме ли държавно управление, какво би трябвало да свърши то, ще има ли държавното управление период и докога ще е той, какъв ще е съставът му - политически, експертен или разбъркан и каква ще е формулата за взимане на решения.

Нинова изясни пред бТВ, че избира водачите на политическите сили в Народното събрание да се срещнат дружно, само че не възразява и в случай че се реши да са самостоятелни, и се надява това да стане до края на тази седмица.

От думите й стана ясно, че ще е проблем, в случай че някоя от групите изиска министър председателят да е неин, само че не отговори на въпрос дали самата тя се вижда в тази роля. 

" Не сме очаквали третият мандат да пристигна при нас. Приемаме го като обвързване и доста комплицирана обстановка ", разяснява още Нинова.

Според нея, когато вицепрезидентът Илияна Йотова е декларирала на 13 януари, че мандатът ще получи партията, която показва последователност по отношение на кабинета " Донев ", нещата са вървели към мандат за " Демократична България ", само че абсурдът към криптобанката NEXO е повлиял на решението на Румен Радев.

" От политическа позиция е явно, че (скандалът) разклаща " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". Те няма по какъв начин да не понесат вреди, вкарва ги в пояснителен режим. Ще претърпят щета ", добави Нинова и посочи, че Българска социалистическа партия ще се срещне с двете обединения, защото казусът към този момент не е обяснен до дъно.

" Ако забележим, че няма по какъв начин да се сформира кабинет, ще върнем мандата. Нямаме желание да го бавим. Ще е мъчно да се намери мнозинство, само че не е невероятно ", добави тя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР