Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде пресконференция, на която даде

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде пресконференция, на която даде
Коментари Харесай

Нинова: Подали сме множество сигнали за корупция в служебните кабинети на Радев - далавери с имоти, злоупотреби с обществени поръчки и други. Борисов се е скатал, а той пръв заговори за пътя на Копринката

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде конференция, на която даде изключителни разкрития за корупция в служебните кабинети на Радев. Първият сигнал, който са внесли, е от декември 2022 година, а последната тъжба - от януари тази година.

Сезирани са някогашният основен прокурор Иван Гешев (докато е бил основен прокурор), сегашният основен прокурор Борислав Сарафов, Софийската градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура. 

Сигнализирали са за хипотетични корупционни практики в четири министерства на служебните кабинети - министерство на правораздаването, министерство на електронното ръководство, министерство на обществената политика, министерство на стопанската система и промишлеността. Сигнализирани са и за хипотетични нарушавания на двама регионални шефове по времето на служебните кабинети - на София и Хасково.

" Съмненията са за далавери с парцели, злоупотреби с публични поръчки, продажба на държавни парцели на частни лица на ниски равнища, закупувани от страната на високи цени ", декларира тя. Сезиран е и Инспекторатът към Висш съдебен съвет за това, че по техни сигнали прокуратурата не е реагирала в открития период.

Борисов се е скатал, а той пръв заприказва за " пътя на Копринката ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

" Вчера президентът прикани всички, които имат сигнали, да ги подадат и да носят отговорност - създали сме това още преди година. Интересен факт е, че Борисов, който пръв загатна за " пътя на Копринката ", сега се скри и дума не обелва ", акцентира Нинова.

Социалистите дават всички сигнали до прокуратурата и инспектората на Висшия правосъден съвет и питания от трибуната на Народното събрание за злоупотреби по време на ръководството на служебните кабинети на президента Румен Радев.

" За нас битката с корупцията е приоритет, без значение кой ръководи и до коя институция се отнася. Внасяли сме сигнали по време на ръководството на Борисов за корупция, внасяли сме сигнали и по време на държавното управление на Петков, в което участвахме. По същия метод сме алармирали за нарушавания от служебните кабинети на президента Румен Радев ", заключи Корнелия Нинова.

Има една партия, която без значение кой ръководи, има смелостта да каже - хора крадете ", сподели още Нинова.

Не е редно президент, до момента в който е настоящ президент да прави партия. Ако желае да прави партия - да напусне президенството. Другото е да се криеш зад вратата на президентството, напомни Корнелия Нинова. Тя посочи, че в Българска социалистическа партия не се опасяват от " следващия план на президента Радев ". И напомни, че е инженерствал и при основаването на " Продължаваме промяната ".

" Ние преживяхме към този момент няколко негови партии и сме тук, в Народното събрание. Не изпитваме боязън от следващата партия ", повтори водачът на Българска социалистическа партия.

 

Инфо: " Епицентър "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР