Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде първо телевизионно интервю за

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде първо телевизионно интервю за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова става санитар в COVID отделение

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде първо телевизионно изявление за " Денят стартира с Георги Любенов ", откакто пребори ковид.

Тя показа, че се е лекувала четири дни в инфекциозното поделение на ВМА, поискала е да я изпишат по-рано, тъй като се е почувствала по-добре.

" Първите дни беше много тежко. При мен заболяването беше по сложния метод. В деня, в който ме одобриха, получих тресчица, температура и просто се задуших, имах възприятието, че стопирах да вдишвам. След това в болничното заведение претърпях всички съпътстващи неприятности тази болест - главоболие, доста мощни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични резултати, да вземем за пример аз получих конюктивит на очите, намаляване на слуха, въздействие върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет даже. След като ме изписаха, продължих лекуването си у дома с антибиотици и получих бъбречна рецесия. Имах възприятието, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна мощ ", споделя Корнелия Нинова.

Лекарите във ВМА бяха изморени, сестрите бяха доста изтощени, само че доста проведени и всеотдайни в работата си, добави тя.

" Лекарите са на лимита и самите те го споделят и случаите, които излизат в медиите и това, което аз видях - те са доста изтощени, изтощени, на лимита са ", сподели Нинова.

След като вижда каква е обстановката в болничното заведение, водачът на Българска социалистическа партия взема решение да стане доброволец в Коронавирус поделение още на втория ден от лекуването си.

" Влизам в болница с Коронавирус поделение без никакво съмнение. Медиците имат потребност от жива мощ. Вече съм го провела в София. Ще бъда санитар. Ще заставам, колкото е належащо. Искаме първо да се гласоподава нашия различен бюджет в Народното събрание, да си го защитим и по-късно тръгваме. Това е израз на човечност, на вътрешна нужда ", съобщи Нинова.

33-ма депутати от Българска социалистическа партия също ще се включат в доброволческата интензивност.

" Организирахме с в три групи: депутати, които ще влезем в лечебни заведения с Коронавирус поделение, такива, които ще отидат в РЗИ-та и такива, които ще отидат в обществените служби. Включиха се и младежи от младежкото обедните на Българска социалистическа партия - 50-60 индивида до момента са декларирали своето предпочитание. Депутатите лекари към този момент са в лечебните заведения на първа линия - двама в Свищов и един в Шумен. След като гласуваме бюджета и учителите ни в парламентарната група ще оказват помощ в учебните заведения ", изясни Нинова.

По думите ѝ COVID-19 може да бъде надвит, в случай че се основат чисти лечебни заведения и такива единствено за пациенти с ковид. Според нея би трябвало да се обезпечат безвъзмездни проби за жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР