Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше категорична, че ще съди

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше категорична, че ще съди
Коментари Харесай

Цанков камък отклонявал вниманието от корупцията на правителството

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова беше безапелационна, че ще съди всички, които са свързали нейното име или това на Българска социалистическа партия с въпроси за " Цанков камък ".

Пред bTV Нинова уточни, че е получила отговора от прокуратурата не през вчерашния ден, а на 17 август, четвъртък. Относно нападката от през вчерашния ден на Цветан Цветанов, че отговора не е персонално от основния прокурор Сотир Цацаров, Нинова изясни, че е значимо наличието, а не формата. Нинова уточни, че в началото подписът и името на наблюдаващия прокурор е било съзнателно скрито, с цел да се спазят условията по Закона за отбрана на персоналните данни.

 Името на Нинова не е в отчетите за „ Цанков камък”
Името на Нинова не е в отчетите за „ Цанков камък ”

Прокуратурата разгласява отговора си към водача на Българска социалистическа партия

Нинова добави и че думите " нямате процесуално качество в досъдебното произвеждане " значат, че тя не е страна по производството.

" Формално съм чула името си няколко пъти. Всичко това отива при юристите ми и на съд ", уточни водачът на Българска социалистическа партия по отношение на желанията си да заведе дело против всички, които свързват името ѝ с " Цанков камък ".

 Нинова дава Борисов на съд
Нинова дава Борисов на съд

Паралелната страна краде 10 милиарда лв., сигнализира Нинова

Според Нинова този въпрос е незначителен. По-важно било за какво се е направил целият този скандал с " Цанков камък ".

" Цанков камък е мотив. Причините са основни. Първо, абсурдът цели да се отклони вниманието от кражбите на държавното управление ", изясни Нинова и уточни като образец аферата " Суджук гейт ". По думите ѝ това е дъното на политиката в България.

На второ място като причина за абсурда с " Цанков камък " Нинова уточни антикорупционния закон на Българска социалистическа партия. " Нашия антикорупционен закон е по-добър и среща по-голяма поддръжка. ГЕРБ желаят да омаловажат закона ", изясни водачът на столетницата. " Важно е да има опция. Имаме подобен различен план. Целта е да има закон, който се бори с корупцията по високите етажи на властта - с политиците. "

 Защо Българска социалистическа партия към този момент поддържат анонимните сигнали, се пита Цветанов
Защо Българска социалистическа партия към този момент поддържат анонимните сигнали, се пита Цветанов

Антикорупционният закон на социалистите не дава отговор на Конституцията

Нинова очерта и две от главните разлики в двете оферти за антикорупционен закон. По думите ѝ законът на ГЕРБ предвиждал изпълнителната власт да назначава органа за антикорупция. " Правителството и властта генерират най-вече корупция. Органът би трябвало да излезе от изпълнителната власт ", изясни тя.

Като второ разминаване Нинова уточни предлагането на алените ръководителят на антикорупционния орган да бъде назначаван от президента, без значение кой е той. Това щяло да обезпечи съвместен надзор, ограничение и разграничаване. " Президентът назначава единствено ръководителя. Част от членовете ще се назначава от Народното събрание, с цел да има форма на надзор и над ръководителя и над изпълнителната власт ".

" Ние желаеме този случай да не се потули. Цялата истина до дъно. Не би трябвало да се оставят по този начин нещата ", изясни Нинова по отношение на проблема с " Цанков камък " и добави, че планът е бил завършен през 2010 година при ръководството на ГЕРБ. По думите на Нинова тогава министър председателят Борисов е " рязал ленти " и приказвал, че планът е едно от най-модерните уреди.

" Аз не съм взела участие в договаряния и сключване на контракти. Кой е отговорен ще каже прокуратурата ", безапелационна бе соцлидерът, припомняйки, че съгласно нея абсурдът е " политически фалш ", целящ да се отклони вниманието.

 Изплащаме
Изплащаме " Цанков камък " стотици години, тревожат се ГЕРБ

Дали този план, който коства 1 милиарда лева е бил нужен

Лидерът на Българска социалистическа партия даде и оценка на първите 100 дни от ръководството на кабинета " Борисов 3 ". Според нея изказванията, че това ръководство се венчае с най-ниска безработица не са верни. Като образец Нинова уточни популацията на Северна България. " Тези хора не живеят добре. Това са проблеми, насъбрани с години ", изясни тя.

Нинова продължи оценката си към държавното управление с обстоятелства. По думите ѝ държавното управление е управлявало в тези 100 дни без стратегия. " За 100 дни се отхвърлиха от съществени предизборни обещания като това да има служител на реда във всяко село и това да се преизчислят всички пенсии ", безапелационна е соцлидерката.

 Първите 100 дни на кабинета
Първите 100 дни на кабинета " Борисов 3 " - " 100 дни държавно управление - 100 дни суджук "

Атанас Атанасов: Прокуратурата се е трансформирала в шапка на всички специфични служби

Според Нинова тези 100 дни са " 100 дни на далавери и кавги ". Първо водачът на Българска социалистическа партия уточни аферата със суджука, а след това и проблемите с НДК на фона на председателството на България в Съвета на Европейски Съюз. Нинова изясни и е вижда борба сред институциите в настоящето държавно управление - съгласно нея президентството е било подложено на напън.

 Българска социалистическа партия очерта профила на кабинета „ Борисов 3 “: НДК, Боршош и Суджук гейт
Българска социалистическа партия очерта профила на кабинета „ Борисов 3 “: НДК, Боршош и Суджук гейт

Суджукът е единствено най-циничната част от проявлението на това ръководство на ГЕРБ

Нинова продължи оценката си с това, че в последно време в обществото се следи ненавист, експанзия и напрежение, което също се дължало на неприятно ръководство.

 Българите с най-ниско доверие към правосъдната власт и Народното събрание
Българите с най-ниско доверие към правосъдната власт и Народното събрание

40% от българите считат, че " Борисов 3 " ще издържи до дъно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР