Лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката и

...
Лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова отпразнува 24 май с читалищни дейци

Лидерът на Българска социалистическа партия и вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова посрещна празника на светите братя с церемониален концерт в спектакъл " Сълза и смях " в София. Проявата бе проведена от Съюза на националните и Съюза на софийските читалища.

" Където и да се намираме по света, през днешния ден всички българи честваме Деня на българската нематериалност, на българската култура и просвета, само че и деня на българското достолепие и горделивост, че и ний сме дали нещо на света и " на вси славяни книги да четат ", съобщи пред циталищните дейци водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова поздрави учители, просветни дейци, хората на изкуството и културата и всички българи за празника. " Днес България ликува. Нека да имаме самочувствието, да сме горди, че сме дали своя принос в международната цивилизация. Освен буквите, ние сме дали и първото читалище в света - то е основано в Свищов през 1856 година от родолюбиви българи, които си сложили високите цели да основат библиотека, да издирят и запазят писмената ни, да поддържат младите българчета да учат и да оказват помощ на българските създатели да издават творбите си ", съобщи Корнелия Нинова. Тя напомни, че от оня първи ден - 30 януари 1856 година, до ден сегашен, българските читалища са просветни и духовни средища, живите съкровища на България. Нинова подчертава и че не инцидентно Комитетът за нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО вписа българските читалища в регистъра на положителните практики.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР