Лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин изпълни заканата си

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин изпълни заканата си
Коментари Харесай

Корбин внесе искане на вот на недоверие към Мей след отложеното гласуване по сделката за Брекзит

Лидерът на английската Лейбъристка партия Джеръми Корбин извърши заканата си да внесе процедура в Народното събрание за искане на избор на съмнение в премиера Тереза Мей, откакто тя отсрочи гласуването по нейната договорка за Брекзит през януари. Корбин не остана удовлетворен от думите на Мей, че гласуването ще се организира през седмицата, започваща от 14 януари.

Правителството по принцип не е задължено да насрочи вота преди Коледа, само че Джеръми Корбин съобщи, че отвод да стори това ще покаже, че Тереза Мей не е в положение да управлява Камарата на общините и да разчита на нейното доверие. Корбин посочи, че е недопустимо да се чака още един месец, преди договорката да бъде гласувана. Лидерът на лейбъристите посочи, че вотът е ориентиран против премиера, а не против държавното управление като цяло.

Тереза Мей обаче получи окуражителни сигнали за поддръжка от групировки, които по принцип са сериозни към нейната политика, тъй че вотът на лейбъристите съвсем сигурно няма да бъде сполучлив.

Евроскептиците в Консервативната партия на премиера и северноирландската Демократична юнионистка партия, която обезпечава болшинството на торите в Народното събрание, оповестиха, че ще гласоподават срещу всеки импортиран от лейбъристите избор на съмнение. Още няма изясненост по кое време тъкмо ще бъде извършен този избор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР