Лидерът на британската Камара на общините Андреа Лидсъм обяви оттеглянето

...
Лидерът на британската Камара на общините Андреа Лидсъм обяви оттеглянето
Коментари Харесай

Лидерът на британската Камара на общините подаде оставка

Лидерът на английската Камара на общините Андреа Лидсъм разгласи отдръпването си от държавното управление на фона на пререканията с министър-председателя Тереза Мей по рецесията с Брекзит, съобщи Спутник.
 

Висшият член на консервативната партия на Мей съобщи в писмо до английския водач, че тя се отхвърля, тъй като " към този момент не има вяра, че техния метод ще извърши изискванията на резултата от референдума през 2016 година ", провокирал напъните на Англия да напусне Европейски Съюз след четири десетилетия участие. " Ето за какво с огромно страдание и с натежало сърце аз се отдръпвам от държавното управление ", съобщи в писмото, съпътстващо оставката Лидсъм.
 
Оставката идва на фона на напрегната обстановка за английския министър председател, пробвайки се да обезпечи проведено излизане от Европейския съюз , развой, задействан преди съвсем три години, когато английската общност гласоподава в поддръжка на напускането.

Обединеното кралство в началото трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март. Страховете от възобновяване на твърда граница в Ирландия са една от главните точки на угриженост. Крайният период за Брекзит след това беше отсрочен за 31 октомври, като Обединеното кралство би трябвало да взе участие в изборите за Европейски парламент, в случай че съглашението не бъде признато до 23 май.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР