Лидерът на босненските сърби Милорад Додик заяви, че сърбите, живеещи

...
Лидерът на босненските сърби Милорад Додик заяви, че сърбите, живеещи
Коментари Харесай

Лидерът на сърбите в Босна и Херцеговина: Велика Сърбия е осъществима с политически средства

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик съобщи, че сърбите, живеещи на Балканите, би трябвало да бъдат обединени в единна страна и че е допустимо тази цел да се реализира " с политически ограничения, а не с война ", съобщи организация Хина.
Прочетете още
В изявление за белградската редакция на съветската телевизия " Спутник ", която е неразрешена в Европейски Съюз, с цел да бъде лимитирана дезинформация от Москва след нахлуването ѝ в Украйна, Додик съобщи, че през идващите години ще се оформи нов международен ред и сърбите на Балканите би трябвало да се възползват от това и да основат нещо като " Велика Сърбия ", показва Хина.

" Единственото решение е Република Сръбска (една от двете съставни елементи на Босна и Херцеговина, обитаема със сърби, бел.ред.), Сърбия и сръбските области, Косово и Метохия и, несъмнено, възвръщането на Черна гора към сръбския етнически свят, където тя безспорно принадлежи ", сподели Додик.

Според водача на босненските сърби затова е значимо да се укрепи военната, политическата и икономическата мощност на Сърбия, а, както Додик добави, сръбският президент Александър Вучич работи по тази идея.

" Аз, Вучич и патриарх Порфирий главата на Сръбската православна черква и доста други би трябвало да седнем и да проведем общосръбско заседание, на което да кажем, че желаеме да бъдем една страна, защото тук сме болшинство ", споделя Додик и упреква Запада, че предизвиква антисръбски настроения.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР