Лидерът на босненските сърби Милорад Додик се срещна днес с

...
Лидерът на босненските сърби Милорад Додик се срещна днес с
Коментари Харесай

Путин се срещна с лидера на босненските сърби

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик се срещна през днешния ден с съветския президент Владимир Путин в Москва единствено няколко дни откакто поддържа съветската инвазия в Украйна, оповестиха съветски и сръбски медии, представени от Асошиейтед прес.

По време на визитата на Додик в Москва, която е необичайност за политик от Европа , съветският президент похвали " стратегическото партньорство " на страната си със Сърбия.

Визитата идва на фона на нееднократните предизвестия на Европейския съюз, че Сърбия би трябвало да съгласува външната си политика с тази на блока, в случай че в действителност желае да стане негова страна членка.

Додик, който е сръбският член на тричленното босненско председателство, постоянно се среща с Путин, изключително преди избори, когато желае да покаже на мощно проруският босненски сръбски електорат, че разполага с поддръжката на съветския водач. За последно Додик се срещна с Путин през юни броени месеци след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари.

Русия постоянно е упреквана от Запада, че се стреми да дестабилизира Босна и Херцеговина и останалата част от Балканите посредством своите проксита в Сърбия и Босна. Додик намерено се застъпва за отделяне на следената от сърбите част от Босна (Република Сръбска) от Федерация Босна и Херцеговина (мюсюлманско-хърватската федерация) и присъединението ѝ към прилежаща Сърбия, показва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР