Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановская призова Европейския съвет да

...
Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановская призова Европейския съвет да
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Беларус призова ЕС официално да не признава Лукашенко за президент

Лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановская прикани Европейския съвет да не признава резултатите от президентските избори в страната си, на които Александър Лукашенко стана стар-нов президент за шести мандат.
В ново видеообръщение Тихановская акцентира, че президентските избори в Беларус, извършени на 9 август, не са " нито почтени, нито транспарантни " и резултатите от тях са фалшифицирани.
 Председателят на немския парламент: Режимът на Лукашенко завършва в Беларус Председателят на немския парламент: Режимът на Лукашенко завършва в Беларус
Докато Беларус е поле на всеобщи митинги в резултат на принуждение на Александър Лукашенко в страната, ръководителят на немския парлам...
" Призовавам ви да не признавате тези подправени избори. Г-н Лукашенко загуби цялата легитимност в очите на нашата нация и на света. За да улесним мирния преход на властта в моята страна, предизвиках Националния координационен съвет на Беларус. Той ще води процеса на кротичък преход на властта посредством разговор. Той неотложно ще призове за нови обективни и демократични президентски избори с интернационален контрол. Уважаеми водачи на Европа, приканвам ви да подкрепите пробуждането на Беларус ", споделя Тихановская.
Тя също прикани международната общественост да съблюдава правилата на интернационалното право, " суверенитета на Беларус и избора на беларуския народ ".
" Хората, които излязоха по улиците на своите градове в Беларус, с цел да защитят своя избор, бяха брутално бити, затворени и измъчвани от режима, обезверено вкопчил се във властта. Стотици бяха ранени. Най-малко двама души изгубиха живота си ", сподели Тихановская, наблягайки, че събитията се развиват " в средата на Европа ".
За през днешния ден е планувано провеждането на видеосреща на върха на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз за обстановката в Беларус. Според писмо-покана от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, срещата на върха ще се организира на обяд във формат на видеоконференцията.
 Ще изпрати ли Русия войски в Беларус? Ще изпрати ли Русия войски в Беларус?
Ще изпрати ли Русия войски в прилежаща Беларус, с цел да избави режима на Александър Лукашенко? През последните дни президентите на двете стр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР