Лидерът на Беларус Александър Лукашенко каза в петък, че частната

...
Лидерът на Беларус Александър Лукашенко каза в петък, че частната
Коментари Харесай

Вагнер остава в Беларус, каза Лукашенко

Лидерът на Беларус Александър Лукашенко сподели в петък, че частната военна формация " Вагнер " ще остане в Беларус.

Думите му идват, откакто в сряда беше обявено за самолетна, в която се твърди, че е умрял ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин , както и различен представител на управлението на групировката - Дмитрий Уткин .

„ Ядрото остава тук, някой е отишъл на отмора, някой е решил да живее в профил, само че телефонните номера, адресите, паролите, посещаемостта в това ядро са известни. След няколко дни всички ще бъдат тук, до 10 хиляди души “, сподели Лукашенко.

Той добави още, че е предизвестил Пригожин и Уткин за персоналната им сигурност по време на протеста и след него, само че отхвърли опцията съветският президент Владимир Путин да стои зад злополуката.

Путин е упрекван в това, защото преди два месеца Пригожин провежда къс протест против формалната власт в Москва. След него водачът на " Вагнер " не беше арестуван, като Путин дефинира случилото се като " удар в гърба " и се закле да накаже всички забъркани " предатели ".

По-рано в четвъртък в първо изказване след злополуката Путин говореше за Пригожин в минало време и на фамилиите на жертвите, само че не удостовери публично гибелта му.

Според английското английското Министерство на защитата е " доста евентуално " Пригожин да е умрял в злополуката, макар че към момента няма дефинитивно удостоверение от съветските публични лица, проверяващи случая.

Американското разузнаване заяви, че въз основа на свои предварителни оценки е стигнало до заключението, че детонация на борда е предизвикала самолетната злополука.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР