Лидерът на Български възход Стефан Янев заяви пред bTV, че

...
Лидерът на Български възход Стефан Янев заяви пред bTV, че
Коментари Харесай

Не било хакерска атака. Янев призна, че ''Защо тръбата е цяла'' е негов статус

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев съобщи пред bTV, че статусът, в който се пита  " за какво тръбата е цяла? Защо газът тече? ", предизвикал редица коментари в обществените мрежи, е в действителност негов и че става дума за " Балкански поток ".

Припомняме, че Стефан Софиянски разгласи обявата за хакерска офанзива, като акцентира, че прави този извод на база на персонален диалог с Янев. Очевидно двамата по този начин и не са се разбрали, какъв е претекстът за обявата.

Янев изясни, че постът фактически е негов и че е имал поради тръбата на така наречен " Балкански поток ", по който през страната ни минават съществени количества газ:

" Тук въпросът има два ракурса - единият е в общоевропейски проект, тъй като европейските водачи за 6 месеца не откриха метод да търсят солидарно решение за гарантиране на доставките и гарантиране на търпими цени. В чисто вътрешен проект - в българския парламент се появи една коалиция, да кажем анти " Газпром ", която имаше най-малко 140 депутати и не направи нищо, с цел да спре, примерно, преноса на този газ ".

По думите на Янев той не може да подсказва какви решения да се вземат, само че може да уточни, че нищо не е било направено - както на локално, по този начин и интернационално равнище. Според него е трябвало да се направи обща европейска политика във връзка с снабдяването на газ.

" Това трябваше да е солидарна политика за всички страни членки, не страните членки да се избавят поединично. Миналата седмица чух австрийския канцлер да показва същата теза. Мисля, че е извънредно време и сега се привиква след няколко дни европейски съвет, който ще дискутира, с изключение на всички останали, и тази тематика ", съобщи Стефан Янев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР