Лидерът на Български възход Стефан Янев обяви пред Би Ти

...
Лидерът на Български възход Стефан Янев обяви пред Би Ти
Коментари Харесай

Стефан Янев: Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев разгласи пред Би Ти Ви, че ще откликне на поканата на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов за диалози сред парламентарно показаните партии за сформиране на държавно управление. Така новата политическа мощ в Народното събрание стана първата партия, която се съгласи да се включи в сходен вид полемики.

" Смисълът на политиката е в разговора. Предложението от ГЕРБ за основаването на така наречен политически ръб, който да е надпартиен, е положително и ще изпратим наши представители ", сподели Янев, като посочи, че би взел участие и в съдружно държавно управление, само че не непременно.

Вчера Борисов разгласи, че ще провежда контактни групи, които да водят диалози с всички партии - първо по политики, по-късно за имена на министри. Той акцентира, че е подготвен да не бъде министър председател и да направи всевъзможни взаимни отстъпки, в това число да одобри концепцията на " Демократична България " за правосъдна промяна и концепциите на " Продължаваме промяната " за повече обществени разноски, само че изиска и останалите партийни водачи " да създадат стъпка обратно ".

Днес съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов загатна, че обединяването няма да изпрати свои представители на сходни диалози. От " Продължаваме промяната " към момента не са коментирали, само че още преди изборите партията разгласи, че няма да поддържа кабинет на ГЕРБ или Движение за права и свободи. От БСП пък оповестиха, че нито ще се включат в диалозите, нито ще поддържат кабинет на ГЕРБ.

Янев добави, че няма партия в Народното събрание, с която да не може да води диалог за съставянето на кабинет. По думите му " Български напредък " би взела участие в коалиция, която желае да се изпрати оръжие на Украйна, защото " и в този момент го вършим ".

" Дават оръжия тези, които имат. Ако почнем да раздаваме отбранителния си капацитет, какво ще остане за нас? Не бих споделил, че ще сме срещу решение за изнасяне на оръжие към Украйна, само че би трябвало да има причини. Ако тръгваме на война с режима на Путин, би трябвало да го създадем умишлено. Ако това е политическото решение, по-късно всички сме в окопите ", сподели още Янев, като добави, че партията му има създадена тактика за доставка на спомагателни количества природен газ от Африка, само че не посочи от коя страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР