Лидерът на Български възход Стефан Янев коментира по БТВ войната

...
Лидерът на Български възход Стефан Янев коментира по БТВ войната
Коментари Харесай

Стефан Янев: Можем да спечелим допълнителни средства като солидарна държава, засегната индиректно от войната в Украйна

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев разяснява по БТВ войната в Украйна и българската взаимност: 

" По бранша за изнасяне на оръжие за Украйна, оттатък политиката постоянно би трябвало да мислим за себе си и за личната си страна. Нека не забравяме, че сме прифронтова страна. Кризата, войната е много близо до нашите граници. По тези тематики би трябвало да бъдем виновни. Да, можем да дадем оръжие - от една страна от позиция на бизнеса - създава се нещо, продава се, в случай че има клиент, добре пристигнал, дори украински. 

По отношение на инвентара на българската войска: Ако приказваме за подаряване за взаимност това е добре, само че дали то обезпечава нашата успеваемост. Дали е достатъчно. Всеки може да даде преценка от позиция на познанията и разбиранията. Нямаме задоволително, нямаме ненужно, само че в случай че имаме диалози с нашите съдружници от Европейски Съюз, нямам нищо срещу, дано да вървим напред. 

Ако има какво да изнасяме, бихме дали своят вот " за ". Превръщаме се и в страна - цел, Руската Федерация към този момент ни оповестиха като неприятелска страна. Нещата са комплицирани, значимо е какво вършим за страната и за българския бизнес. За взаимност и обезщетения на потърпевшите косвено от войната в Украйна, има декларация: 500 милиарда биха могли да бъдат основата на тази отплата. Ако ние, като солидарна страна можем да желаяме тези пари, за какво не го вършим при този недостиг в бюджета?! Да търсим благоприятни условия в съдействието. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР