Лидерът на Български възход, бивш премиер и екс военен министър

...
Лидерът на Български възход, бивш премиер и екс военен министър
Коментари Харесай

Янев се видя като премиер след западните си срещи

Лидерът на " Български напредък ", някогашен министър председател и екс боен министър Стефан Янев разгласи, че се вижда като кандидат-премиер.

" Разбирам че се приказва по този начин, не е обсъждано публично (да бъде връчен точно на него третият изследователски мандат за кабинет - б.р.). Има такава догадка (да бъде кандидат-премиер - б.р.), и опция, значимо е да изчакаме, да дам опция на диалозите, с цел да забележим какво ще стане на първия и втория мандат, което е и по конституция. Рано е да обсъждаме догадка за трети мандат. Необоходимо и потребно е да търсим болшинство, което евентуално да поддържа държавно управление от 160 плюс депутати, мнозинество което е в положение да реши редица промени.

Мнението на Янев, че е заслужен още веднъж да оглави Министерски съвет, идва след поредност от срещи със западни политици, в това число щатския пълководец Дан Шомон и английския дипломат. 
Има разговор, когато е належащо, в естествени връзки не сме разговаряли по тези тематики, допускам, че ще бъдем поканени на публични диалози, където да приказваме за тематиките които сме засегнали, разяснява Янев на въпрос в какви връзки е с президента Румен Радев.
Предполагам, че е допустимо държавно управление да се случи и в първия и втория мандат. Нека не сме хора, които са се вторачили в кристалното кълбо и да си мислим, че имаме решения за всички въпроси, те ще се решат в диалог с разговор. Не сме избрали кой ще подкрепим, тъй като към момента не сме взели участие в съответни обсъдания и диалози, когато това се случи към този момент можем да решим кого да подкрепим, заключи водачът на " Български напредък " в отговор на въпрос дали ГЕРБ или Политическа партия могат да намерят болшинство.
ТЕМА преди 1 час 1048 преди 24 часа 985 преди 1 ден 780
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР