Лидерът на „Атака” Волен Сидеров в момента се намира в

...
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров в момента се намира в
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ: Обвиняват Сидеров в СДВР! СНИМКИ

Лидерът на „ Атака” Волен Сидеров сега се намира в постройката на Столична дирекция на вътрешните работи, където го притеглят в качеството му на обвинен.

Както БЛИЦ заяви , Софийска районна прокуратура се самосезира и образува следствие поради апела му хората да не съблюдават ограниченията за обществена изолираност и да не носят маски на Великден.

Обвинението против водача на "Атака " е по отношение на отправени апели за подбудителство на обществото към нарушение на откритите в страната противоепидемиологични ограничения в изискванията на изключително състояние.
Иван Гешев: Да, набожен съм! Господ ни дава знак, че от тази рецесия ще излезем по-силни и по-добри

На 13.04.2020 година той незаконно е попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвинен в Столична дирекция на вътрешните работи – закононарушение по член 270, алинея 1 Наказателен кодекс.

На обвинения В.С. е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция” в размер на 50 000 лв., вносима в 14-дневен период, считано от през днешния ден.

Отделно от горното, на 14.04.2020 година Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно произвеждане за отправяне на опасност по отношение на прокурор и проверяващ служител на реда.

В телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 година, В.С. отправил закани по отношение на органи на властта, за да ги принуди да не издигнат горепосочените обвинявания: „ Правете си сметката, тези които в този момент се готвите да ми повдигнете обвиняване, какъв брой време ще живеете! “; „ Тези, които сте приели в този момент да действате против мен, няма да ви бъде! “.

Описаното действие съставлява закононарушение по член 269, алинея 1 Наказателен кодекс. Разследването и по този случай продължава.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР