Лидерът на Атака Волен Сидеров увери, че управляващата коалиция е

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров увери, че управляващата коалиция е
Коментари Харесай

Сидеров: Управляващата коалиция е стабилна

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров увери, че ръководещата коалиция е постоянна. Убеден е, че визитата му в Крим, за което е уведомил авансово премиера Бойко Борисов, не заплашва разбирателството в ръководството. Напомни, че при подписването на съдружното съглашение с ГЕРБ, са се разбрали, че всяка партия си резервира правото да има свое виждане по избрани въпроси. Каза, че не е обезпокоен от острата реакция на Движение за права и свободи, приема я за нещо обикновено.
" Да престанем да се плашим с националистите, какъв брой е неприятно патриоти да има във властта. Движение за права и свободи няма по какъв начин да не си приказват това, изключително когато имат посетители от своя Алианс. Аз от тези думи не се впечатлявам. Те са длъжни да си го създадат, тука е пристигнал началникът да се показват пред него. А другояче наказания не виждам по какъв начин могат да станат. Нещата са постоянни в ръководещата коалиция. Това е най-важното и ние сме се съгласили и и приели едно нещо, че ще вършим нужното. Нищо ужасно не се обрисува - някой да изважда България, да я разклаща, да я разцепва. Всичко това са думи приказки на политически съперници, които би трябвало да припомнят за себе си ", съобщи той.
Според Сидеров няма нищо ново в това, че са били поканени от " Атака " в Крим, защото и през 2014 година са били изпратили наблюдаващи, самият Сидеров също е ходил, срещал се е и с президента. За него няма причина за скандал, защото още при сключване на споразуменията с другите им сътрудници, всички са били наясно, че всяка партия резервира своето право и своите визии по избрани въпроси да има разлики. Той отхвърли това да е командировка от българския парламент. Те са били поканени на Международен стопански конгрес като посетители и са представлявали партия " Атака ".
България сега има неповторим късмет да стане мост при възстановяване на връзките Русия-Запад, разяснява Сидеров, представен от Българска национална телевизия.
Според него и ГЕРБ, и Движение за права и свободи са споделили това, което е трябвало да кажат, само че и двете партии знаят, че нещата са динамични и следва смяна в връзките. Той изясни, че не става дума за благосклонности, а за чисто прагматична полза за нашата страна. Сидеров счита, че скоро това, което те вършат, тяхното държание ще бъде последвано и от други политици.
" Няма по какъв начин Европа да се развива добре без естествени стопански връзки с Русия. Тези наказания бяха измислени. С протест и наказания нищо не се реализира. Те не работят. Русия от това нещо не отслабна, в противен случай тя укрепна като страна, закупи още самочувствие и се видя, че това просто не работи. Въпрос на време е да паднат ", съобщи още Сидеров.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР