Лидерът на Атака Волен Сидеров ще трябва да плати глоба

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров ще трябва да плати глоба
Коментари Харесай

ЦИК ще глоби Сидеров с 2 хил. лева заради поведението му в Референдум

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров ще би трябвало да заплати санкция от 2000 лева поради държанието си по време на предизборния дебат в предаването " Референдум " на Българска национална телевизия. Централната изборна комисия е решила, че с дейностите си той е нарушил положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите, които са взели участие в предаването.

За нарушаванията, които Сидеров е направил, законът планува санкция от 2000 до 5000 лева, само че ЦИК е решила да наложи минималната глоба, откакто е взела " поради правилото за пропорционалност на наложеното наказване с осъщественото нарушаване ". Това се вижда от решение на комисията от през днешния ден, оповестено на уеб страницата на ЦИК.

По време на предизборната акция за локалните избори при започване на октомври Сидеров беше отхвърлен от предаването " Референдум ", откакто направи скандал в студиото. Според решението на ЦИК нарушаването на Сидеров се показва в това, че " във връзка с Ангел Джамбазки Волен Сидеров е употребявал квалификации като " гей " и " водещ гей парада ", а по отношение на водещата и останалите две участнички е отправил обръщението " ма ". Волен Сидеров след лишаване на думата му е декларирал, че " Красимир Каракачанов е откраднал от българския народ 1 милиард лв., като ги е дал на Съединени американски щати ".

Използваните прилагателни, неспазването на регламента, открит в Българска национална телевизия при провеждането на безплатните дебати, демонстрират неспазване от страна на Волен Сидеров на откритите правила за отразяване на предизборната акция от социална медия, показват от комисията. И допълват, че осъщественото действие е категорично неразрешено от нормите на Изборния кодекс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР