Лидерът на Атака Волен Сидеров разкри пред БЛИЦ много интересни

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров разкри пред БЛИЦ много интересни
Коментари Харесай

Волен Сидеров пред БЛИЦ: Ще проверя лобистките закони на Валери Симеонов

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров разкри пред БЛИЦ доста забавни елементи към разразилата се словесна престрелка сред него и вицепремиера Валери Симеонов.

На въпрос на медията ни ще доведат ли високите децибели до „ затваряне” на обединението Обединени патриоти, Сидеров отговори:

Г-н Хамид не посочи по какъв начин тъкмо ще стане това, тъй че по-скоро го одобрих като благопожелание или проклинание. Има хора, които си имат вяра, че като създадат проклинание то ще се случи. Аз по този начин го одобрявам, не чухме явен политически разбор по какъв начин ще стане това. Това става процедурно – или с оставка на държавното управление, или с доста сериозен прелом, който отново да докара до оставка или префасониране на коалиция. Т.е. патриотите излизаме от обединението, споделяме – няма да участваме повече и тогава, примерно Движение за права и свободи, както виждам от този диалог, имат упоритостта да поддържат държавно управление на малцинството. Те загатваха това още след изборите 2017 година, само че ГЕРБ не го одобриха ".

" Все отново, би трябвало да се има поради, че главната политическа мощ е ГЕРБ и тя взема решение дали да влезе в коалиция с някой или да има държавно управление на малцинството. Ако Борисов беше решил подобен вид, той щеше да каже – не желая коалиция, ще ръководя с 90 и няколко индивида и Движение за права и свободи да го поддържа. Но това задоволително ли е за ГЕРБ, тъй като става фактическа коалиция с Движение за права и свободи и ГЕРБ би трябвало да я оправдава пред гласоподавателите си и пред обществото ", добави водачът на " Атака ".

Пред БЛИЦ Волен Сидеров разяснява и това дали е оптимист за продължаването на обединението във типа, в който е сега.

" Дали съм оптимист или черноглед не мога да кажа. Аз съм реалист на първо място. Гледам да вървят нещата по този начин, че макар разликите посред ни, които са изтъквани доста пъти, да не се връщаме към стила и държанието на обособените водачи в тройната коалиция Обединени патриоти. Аз считам, че е допустимо да се изкара мандата. Неведнъж съм го казвал, че в случай че паднем от власт ще сме си го създали ние, ние ще се съборим ".

" Валентин Касабов се е престарал в този случай, може би да се потвърди като правилен сподвижник на Симеонов, е споделил тези думи. Но те не са правилни, тъй като обстоятелствата, аз по тази причина и в този брой на вестника напомням някои неща, обстоятелствата са други.

Фактите са такива, че през 2003 година аз започнах едно предаване в телевизия СКАТ, то се споделяше „ АТАКА” – 10 минути коментар, без аутокю – такива екстри нямаше там. Просто заставаш против една камера, дори оператора отиваше да пие кафе и ме оставяше самичък с камерата и аз отсичах 10 минути, дори нямаше повторения. След това в събота продължавах по 1 час, към този момент с посетител. Тоест, 7 пъти в седмицата имах предаване, в което третирах доста съществени политически, стопански въпроси. Това направи предаването „ АТАКА” по-гледано тогава от „ Панорама “. На 2-ра страница в този брой съм цитирал НЦИОМ от март 2005 година предаването ми „ АТАКА” е по-гледано от „ Панорама “, от утринния блок, от „ Коритаров лайф “ тогава бТВ и единствено Кеворк Кеворкян с „ Всяка неделя “ имаше по-висок рейтинг. По този метод започнаха да търсят телевизия СКАТ.

Да каже някой, че тя ме е основала не е правилно, тъй като аз имах предложение от Евроком. Можех да отида там с по-голямо възнаграждение, само че бях правилен ", разяснява политикът във връзка думите на Валентин Касабов, че Валери Симеонов е негов ментор.

На въпрос на медията ни: " На първата страница на вестник " Атака " сте представен: „ вицепремиерът Симеонов дава отговор за концесиите, да ми ги предостави”. Как тъкмо да ви ги даде и какво ще вършиме, ще мерите децибелите на концесиите?, Сидеров отговори по този начин:

" Това е доста остаряла концепция. Там децибели няма, само че има замърсяване, неспазване на контракти, липса на надзор. Защото, в случай че вицепремиерът върви по нощните заведения, аз ще направя нещо доста по-сериозно. 1290 концесии има общо в България. От тях към 560 са за естествени благосъстояния. Т.е. естествените благосъстояния са дадени на концесия на някаква компания. В случая приказваме за златото, моя тематика от както е дадена тази концесия.
Ние сме една от главните страни, може би 3-та, 4-та в Европа, по залежи на злато. Още от античността България е известна със златните си залежи. През 90-те години, мисля че беше при вицепремиер Божков, беше дадена тази концесия ".

Лидерът на " Атака " разкри какво следва оттук насетне.

" Ще отида с способени органи, по този начин както се прави за заведения сега, и ще ревизира на място какво става с добива. Защото сега аз имам информация, че се изнасят тонове, стотици тонове концентрат от нашите залежи, без никой да управлява какво е количеството и най-после фирмата-износител споделя, ами изнесохме толкоз. Дали е по този начин, дори няма и надзор. Тоест, ще осъществя надзор както за добива на злато, по този начин и за концесии, които ощетяват България ", изясни националистът.

Той изясни кои концесии ще стартира да ревизира, с изключение на златото:

" Тук е освен злато, тук имаме мед, алуминий, да не приказваме за затворените уранови рудници, които ние по залежи на уран също сме на едно от първите места в света.
Тези концесии, някои от тях са надълбоко незнайни, не се съблюдават изискванията на контракта, няма надзор. А концесионният контракт, особено за златото е под 2% комисионна такса. Защо това е по този начин, за какво не се поправи, за какво не се преразгледа? На вицепремиерът Симеонов сега му е предоставено да дава отговор за концесиите ".

" Сега съм вкарал в деловодството въпрос вицепремиерът Симеонов да даде, той го отсрочи предходната седмица, трябваше в петък да отговори, да даде всички данни по контракта с „ Дънди Прешънс Метълс “ и всички анекси към този контракт, с цел да забележим той дава отговор ли на ползите на България. Ако не, да се приключи или да се промени. Ние би трябвало да имаме изясненост какво се изнася от България ", безапелационен е Волен Сидеров.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР