Лидерът на Атака Волен Сидеров призова президента Румен Радев да

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров призова президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Атака призова Румен Радев да направи одит на Информационно обслужване

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров прикани президента Румен Радев да стане поръчител за честността на идните парламентарни избори и да направи одит на " Информационно обслужване ". Той насочи този зов по време на консултациите през днешния ден на " Дондуков " 2, проведени поредно от сутринта с представители на парламентарните партии.

" Нашата концепция е да създадем одит на организация или на държавното сдружение " Информационно обслужване ". Това е Светая светих. Никой не знае по какъв начин там се назначават хора, какъв програмен продукт се употребява за обработката. Там най-после се обработват резултатите, с които се споделя: " Ти ще влузеш, ти няма да влезеш ". За нас е значима да се направи одит и борда на шефовете да се разшири и в него да влязат представители на опозиционни партии, на цивилен придвижвания, т.е. да имаме един контрол, тъй като това сега е невероятно. Никой не знае какво става в " Информационно обслужване ", сподели Сидеров. 

Той повдигна и въпроса за " мървите души " в изборните описи. " В Национален статистически институт, българите, които би трябвало да имат право на глас над 20 години, са 5 636 247. В същото време в ЦИК демонстрират, че има 6 221 729 души. Разликата е 585 482 гласа. Тоест, излиза, че ЦИК показва близо 600 хиляди повече гласа от действително съществуващите ", изясни Сидеров. 

Президентът от свая страна изясни, че при консултациите с ЦИК и ГРАО е станало ясно, че те могат да стартират подобен развой, само че той е извънредно сложен и се прави единствено при сложена задача от изпълнителната власт. " Този, който би трябвало да управлява изпълнителната власт е българският парламент. Но рано или късно този въпрос би трябвало да се реши. По отношение на " Информационно обслужване ", имаше корекция в закона, в случай че не бъркам през октомври месец, в която се делегираха пълномощията пожизнено ЦИК да предава за обработка резултатите от протоколите непосредствено на " Информационно обслужване ". Аз постанових несъгласие, тъй като това значи доживотен монопол. Естествено, ветото беше отхвърлено. С подобен метод към законови промени, от ден на ден " Информационно обслужване " се трансформира в черна кутия ", изясни Румен Радев. 

Според Сидеров, въпреки всичко може да се намерения дали може да се направи одит на " Информационно обслужване " до датата на изборите. 

" Факт е, че в българското общество има акумулирана огромна сила за смяна. Въпросът е по какъв начин тази сила да бъде поведена по този начин, че да докара до някакъв напредничав резултат, който да ни изведе напред, а да не ни връща обратно. И доста ще разчитаме да има консолидация на волята, на напъните при повишета отговорност на всички политически субекти това да се случи. Ще би трябвало по този начин да се работи, че да се върви напред. Хората не желаят повече да чакат, те желаят да видят промени допустимо най-бързо и политиците би трябвало да съумеят по този начин да завоюват доверието на хората и да доведат до тези промени ", сподели още Румен Радев. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР