Лидерът на Атака Волен Сидеров искал да влезе в зала

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров искал да влезе в зала
Коментари Харесай

Волен искал да предотврати измама, но станал жертва на полицейски тормоз

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров желал да влезе в зала " Арена Армеец " с задачата да предотврати имитация на локалния избор в София, само че станал жертва на полицейски тормоз и произвол. Това съобщи самият той пред публицисти малко откакто беше блокиран от кордон служители на реда, които му препречиха пътя към залата, където ще се броят изборните бюлетини.
Сидеров, който е и претендент за кмет на столицата, се усъмни в тежки нарушавания при броенето на гласовете и искаше персонално да участва, с цел да управлява процеса.
" Полицията ни загражда опцията да влезем, да проверим и да предотвратим имитация. Аз към този момент имам данни, че ще има такава. Искам да предотвратя имитация, която ще се случи, в случай че няма надзорен справедлив взор ", уточни политикът.

" Искаме да влезем и да присъстваме на преброяването, тъй като сме били очевидци на доста грозни подиуми – разсипани чували, разпилени бюлетини, припадащи хора, които бяха изнасяни с коли за спешна помощ. Тази зала беше като стадион " Сантяго де Чили " през 1973-74 година ", съобщи Сидеров.
Служителите на реда неведнъж повториха на водача на " Атака ", че не може да влезе в залата, защото право на това имали единствено покровителите и представителите на партиите, само че не и претендентите за кметове. " Не позволяваме в залата лица, които нямат работа вътре ", безапелационни бяха полицейските чиновници. 
Политикът им отговори, че като народен представител има право да участва на всички места. " Аз съм претендент за кмет и имам право да участвам във всяка секционна комисия и в " Арена Армеец ". Какво ще стане, в случай че влезем в залата? ", попита риторично той.

Сидеров се оплака, че не е позволен даже на конференцията в журналистическата шатра пред залата. " Вие нямате право да бъдете тук ", безапелационни бяха служителите на реда. В отговор политикът се оплака от полицейски тормоз и произвол.
Националистът се оплака, че е блокиран от служителите на реда, които не му разрешавали да се приближи до залата. " Намираме се в полицейска страна, в която стопират претендент за кмет да отиде да види по какъв начин се броят бюлетините. Явно съм доста заплашителен, с цел да ме охраняват 15-20 служители на реда. Три реда служители на реда ме пазят. Питайте полицията за кого съм рисков ", оплака се политикът.
Нареждането да не бъдат допускани външни хора в залата било на ОИК-София. Сидеров се усъмни за какво служителите на реда, охраняващи залата, получават нареждания от общинската изборна комисия в столицата. " Те могат да получават заповеди от своя началник, от министъра и така нататък Те чиновници на Министерство на вътрешните работи ли са или на ОИК-София? Това не е добре за демокрацията ", заключи ръководителят на " Атака ".
По-рано през седмицата  Actualno.com дефинира в коефициенти  какво ще направи Сидеров в деня на изборите. 
Впоследствие Сидеров напусна зоната за сигурност към залата, само че абсурдът продължи на паркинга. " Какви сте вие, без шапки, без униформи, държите се като охранители на дискотека. Нарушавате правата ми, нарушавате и закона ", атакува служителите на реда той.
" Кой ви даде заповед, кой ви изпрати тук ", попита публицист от партийната ТВ " Алфа ". Лидерът на " Атака "  и сътрудниците му се бутаха и караха с служителите на реда, само че без да се стигне до физически конфликти.
Те даже звъняха на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, както и на министъра на защитата Красимир Каракачанов, само че никой от двамата не им подвигна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР