Лидерът на “Атака Волен Сидеров и депутатите му - Павел

...
Лидерът на “Атака Волен Сидеров и депутатите му - Павел
Коментари Харесай

Разводът на патриотите подпечатан. Сидеров стана независим депутат

Лидерът на “Атака ” Волен Сидеров и депутатите му - Павел Шопов и Десислав Чуколов са изключени от парламентарната група на “Обединени патриоти ”. Това заяви през днешния ден от трибуната на Народното събрание ръководителят Цвета Караянчева, съобщи „ 24 часа ”.

С тези промени Сидеров, Шопов и Чуколов стават самостоятелни депутати в 44-ото Народно заседание.

В четвъртък на конференция сътрудниците им от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че ги изключват от групата. Мотивите са, че те редовно не ходели на работа, бойкотирали съвещанията на съдружния съвет, като по този начин спъвали работата на обединението и също така водели акция против сътрудниците си, което се видяло и по време на европейските избори.

“Коалиция “Обединени патриоти ” съществува. Тя държи на подписите под съглашението за ръководство. Г-н Сидеров към този момент не е част от това обединяване. Той, в случай че желае, да подписва обособени контракти с ГЕРБ ”.

Това сподели пред публицисти през днешния ден съпредседателят на “Обединени патриоти ” Искрен Веселинов

Чашата на толерантност измежду патриотите преля в средата на юли, когато Волен Сидеров бешпе свален от председателското място на „ Обединени патриоти ” с претекстовете, че не си прави работата.

Напрежение измежду националистите постоянно е имало, само че някак си намираха компромис…до през днешния ден. Волен Сидеров и Валери Симеонов са в много обтегнати взаимоотношения –  още преди сформирането на „ Обединени патриоти ”. През 2018 година позабравените разлики още веднъж излязоха на напред във времето. Двамата си размениха неведнъж остри реплики. През юли водачът на Атака съобщи, че Симеонов не извършва предизборните обещания. Конкретен мотив за думите му стана законопроекта на вицепремиера за ограничение шума в курортите. „ Ако не може да се оправя с това, да признава и ще бъде почтено от негова страна, и ще търсим различен човек, който може да се оправя ”, сподели тогава Сидеров.

В отговор НФСБ  съобщи, че не възприемат водача на „ Атака ” като ръководител на парламентарната група Обединени патриоти и желаеха неговата оставка.

Напрежението в обединението се нажежи още повече при започване на есента, когато Симеонов избухна против майките на деца с увреждания,  наричайки ги „ група кресливи дами ” с „ сякаш заболели деца ”. Последваха обвинявания за злоупотреби към вицепремиера в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ), което вбеси Сидеров, който публично изиска оставката на Симеонов.

В началото на 2019 година Сидеров загатна за бракоразвод измежду Патриотите. Повод за думите му стана решението на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация да се явят независимо на евроизборите. " Който ще работи, да работи от обединението! Няма да се пробвам повече да се върша на примирител. Писна ми, губи ми времето, къса ми нервите и е безсмислено ”, избухна тогава вицепремиерът Каракачанов и дефинира обединението като „ хлабава ”.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР