Лидерът на Атака Волен Сидеров е свален председателския пост на

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров е свален председателския пост на
Коментари Харесай

НФСБ и ВМРО свалиха Сидеров от шефския пост на групата

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров е свален председателския пост на парламентарната група " Обединени патриоти " (ОП) с гласовете на депутатите от другите две партии – Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Решението е взето на съвещание на групата във вторник, на което седмината депутати от " Атака ", в това число водача им, не са участвали.

Така Сидеров, най-лоялният на премиера Бойко Борисов представител на Оперативна програма, се оказва на практика изолиран в дребната коалиция, която ръководи дружно с ГЕРБ.

В сряда Сидеров упрекна Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, че решението им е равностойно на торпилиране на ръководещата коалиция, само че в същото време удостовери, че той самият държи да бъде завършен управническият мандат.

" Има и дата – 8 юни, т.е. приготвят това от един месец и са не запомнили да заличат датата, за какво през вчерашния ден, за какво по този начин – на това би трябвало да дават отговор господин Каракачанов и Симеонов. Защо го направиха подмолно и не уведомиха " Атака ", че има съвещание на групата с тази и тази точка? Гласували са да заличат трите партии от името " Обединени патриоти " - а това изтриване води до денонсиране – Симеонов и Каракачанов торпилираха ръководството на България и в действителност скапаха обединението ГЕРБ – " Обединени патриоти ", акцентира Сидеров пред БНР.

Той цитира протокола от съвещанието: " Думите НФСБ, " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация се заличават “
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР