Лидерът на Атака Волен Сидеров е готов да съди лидера

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров е готов да съди лидера
Коментари Харесай

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров е подготвен да съди водача на НСФБ и собствен съдружен сътрудник Валери Симеонов за клюка.

Сидеров сложи ултиматум на Симеонов - водачът на " Атака " съобщи пред Нова, че в случай че Симеонов не се извини , както на него, по този начин и на сътрудника му Николай Александров, който внесе измененията в закона за приватизацията, двамата ще заведат дело против Симеонов за засегнатост и клюка.

Повод за това е обвиняването на вицепремиера Симеонов , че депутатите от " Атака " лобират в интерес на братята Домусчиеви към прокарването на поправките в закона за приватизацията.

 Симеонов за БМФ:
Симеонов за БМФ: " Спасяването на редови войник Киро "

Ако тази точка не бъде оттеглена, ще жертват обединението за едни 58 млн. лв., счита Симеонов

Припомняме, Симеонов съобщи, че поправките се вършат, тъй че да се опростят 58 милиона лв. неустойки , които братя Домусчиеви дължат на страната поради неспазен приватизационен контракт за Българския морски флот (БМФ). Според водача на НФСБ поправките, импортирани от атакиста Николай Александров и Емил Димитров от Вътрешна македонска революционна организация, се прокарват в интерес на Домусчиеви, тъй като в края на актуалната година изтича 10-годишният период, в който братята, приватизирали предприятието, би трябвало да изпълнят избрани условия. Домусчиеви обаче изгубиха делото с страната , вследствие на което ще се наложи следващата година на платят наказателна клауза на страната в размер на 58 милиона лв..
С измененията в закона за приватизацията тези неустойки се опрощавали на приватизаторите съгласно вицепремиера.
" Ако тази точка не бъде оттеглена, ще стане ясно, че обединението е жертвана в името на частни ползи, едни 58 млн. лв. ", отсече тогава Симеонов, прехвърляйки обвиняването и върху ГЕРБ.

 Президентско несъгласие над измененията в Закона за приватизация
Президентско несъгласие над измененията в Закона за приватизация

С поправките ще се преразгледат към този момент подписани приватизационни контракти в ущърб на страната и обществото

Припомняме и че през вчерашния ден президентът Румен Радев наложи несъгласие на измененията . Малко стана ясно, че от ГЕРБ поддържат ветото на президента .

 И Борисов върна измененията
И Борисов върна измененията " Домусчиев "

Цели да отпаднат всички подозрения за лобизъм

Днес Сидеров като се изключи че изиска обществено опрощение от съдружния си сътрудник в Оперативна програма и ръководещата коалиция, той пояснява и че с поправките в закона за приватизацията , импортирани от атакиста Александров, не се опрощават безусловно никакви отговорности по отношение на приватизацията на Български морски флот.

" Не ги опрощаваме и няма подобен метод да се опрощава посредством ремонти. Тази машинация беше хвърлена в пространството точно от вицепремиера Валери Симеонов към " Атака " и ГЕРБ. Аз чакам опрощение и за Даниел Кирилов (Данаил Кирилов - бел. ред.), който е добър правист, който беше опетнен ", съобщи изрично Сидеров и добави, че ще окуражи Кирилов и премиера Борисов също да заведат такива каузи.

Аз непосредствено моля към премиера Борисов да сложи нещата на място да покаже кой е министър председател в страната, кой е вицепремиер.

В тази връзка Сидеров загатна, че Валери Симеонов като цяло не прави добре работата си като вицепремиер . Лидерът на " Атака " ясно упрекна Симеонов, че той самият убива българския бизнес с нощните си разходки по нощните заведения по Черноморието. По думите на Сидеров дейностите на вицепремиера " безусловно убиват българския бизнес " .

 Кирил Домусчиев дава на съд Валери Симеонов
Кирил Домусчиев дава на съд Валери Симеонов

Заради " акцията му против БМФ "

Сидеров изясни, че е получил доста сигнали и доста хора са се обърнали към него по отношение на " шумните " ограничения на Симеонов, заради което бил заставен да вземе отношение. Атакистът съобщи, че "... аз не съм го пратил във властта да убива туризма, а да подвига приходите ". По думите на Сидеров водачът на НФСБ не се оправя с това, заради което трябвало Симеонов да бъде заменен от поста заместител министър-председател.

Ако той не може да се оправя с това, за което съм го пратил във властта, да признае и ще бъде почтено от негова страна и ще търсим различен човек.

В изявлението Сидеров изиска оставката и на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов поради неистина. Според водача на " Атака " началникът на бургаската полиция е излъгал за това, че не охранява Симеонов при неговите обиколки по заведенията по Черноморието. Сидеров извади фотоси, на които се вижда, че Симеонов се съпровожда от няколко униформени.

" От кого го пази, нали сякаш това било за хората? Калоянов би трябвало да си подаде оставката, той е кадър на Бъчварова, която унищожи Министерство на вътрешните работи преди години ", безапелационен е Сидеров.

 Валери Симеонов: Положението с БМФ било
Валери Симеонов: Положението с БМФ било " на печелившите честито "

Държавата е ощетена с 52 млн. лева с фалшифицирани правосъдни експертизи

Според Сидеров Симеонов също по този начин не се занимавал със " златните концесии " , които влизали в ресора му. Вместо това той съсипвал българския бизнес, без да закача непознатия.

" Смятам, че ГЕРБ направи една тактическа неточност . Оттегли нещо, което няма никакъв лобизъм в него ", съобщи Сидеров по отношение на поправките в приватизационния закон. Според него всеки правист, " който може да прочете закона ", можел да удостовери неговите думи. " Само че този закон беше обсъждан без да се чете. Бяхме упреквани ГЕРБ и " Атака ", че спасяваме редови войник Киро, редови войник Киро не знам кой е, само че доста добре си припомням акцията по избавяне на редови войник Цеко , когато вицепремиерът изви ръцете на държавното управление ", разгневи се Сидеров, имайки поради концесията на пистата в Банско. По думите му тази концесия, призната от Министерски съвет, обслужва ползите на " редови войник Цеко ".

 НФСБ се разгневиха на герберското икономическо болшинство
НФСБ се разгневиха на герберското икономическо болшинство

Според Валентин Касабов уплахата идва от премиера Бойко Борисов

Сидеров пояснява и че страната има 30% в БМФ, а сега нещата отивали към неплатежоспособност. Така страната нямало по какъв начин да прибере 300 милиона лв..

Относно обвиняванията в лобизъм в интерес на Делян Пеевски и Николай Банев, Сидеров съобщи, че това са цялостни спекулации. Той обаче напомни, че актуалният случай към закона за приватизацията не е единственият, за който чака опрощение от съдружния си сътрудник. Атакистът уточни, че желае Симеонов да му се извини и за това, че е определил гласоподавателите на " Атака " с думата " лумпели ". Сидеров бил благородник и решил да не разтуря патриотичната коалиция и да се яви на изборите дружно с НФСБ. По думите му нищо не пречи " Атака " да се яви независимо на идните избори за Екологичен потенциал.

 Симеонов сезира Цацаров за приватизацията на Български морски флот
Симеонов сезира Цацаров за приватизацията на Български морски флот

Решението от Арбитражния съд е нелегално, обслужва частните ползи и основава опасности за националната сигурност

Лидерът на " Атака " също по този начин показа информацията, че в ече се готвела друга коалиция . Според него в новата коалиция щели да влязат НСФБ на Симеонов, " Демократична България " и партия на президента Румен Радев.

 Каракачанов не вижда проблеми в обединението
Каракачанов не вижда проблеми в обединението

Между Симеонов и Сидеров има исторически проблеми

Споровете за поправките в закона за приватизацията са следващият мотив за напрежение вътре в редиците на патриотите и надлежно и в управническата коалиция с ГЕРБ в последния месец.

В началото на месец юли сред патриотите породи спор отновно предлагането за нарастване на акциза върху бездимните цигари . Предложението пристигна от ГЕРБ, само че от Обединени патриоти се оповестиха срещу. На 18 юли обаче депутатите гласоподаваха по-високия данък .

В началото на туристическия сезон напрежението се увеличи и сред министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов - както и предходната година, отновно около шумните заведения в " Слънчев бряг ". Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала предходната седмица .

Напрежение имаше и вътре в дребната патриотична коалиция около противоречивия законопроект за горивата, препоръчан от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отритнат от хората в НФСБ . Наложи се водачът на " Атака " Волен Сидеров да влиза в ролята на примирител, с цел да се уталожи тона в групата на Патриотите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР