Лидерът на Атака и председател на парламентарната група на Обединени

...
Лидерът на Атака и председател на парламентарната група на Обединени
Коментари Харесай

Волен Сидеров издаде името на новия здравен министър

Лидерът на " Атака " и ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров удостовери, че Кирил Ананиев ще е претендентът за поста здравен министър.
Официално министър председателят заяви, че името ще бъде оповестено след приемането на бюджета от Народното събрание, т.е. най-рано на 10 ноември.
Според Сидеров Ананиев е препоръчан от Борисов, който имал още няколко имена поради, които са били на известни лекари. Лидерът на " Атака " счита, че е рационално финансист да застане отпред на здравното министерство, тъй като най-важните проблеми на лечебните заведения били свързани с парите.
„ Имаме финансист, бюджетар, който е потвърден като кариера, като качества. Най-важните проблеми на лечебните заведения са свързани с финансите. Може би по-добрият вид е след толкоз медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър”, уточни националистът.
Според него министърът е политическо лице, а политиката в бранша би трябвало да се реши от цялата коалиция. Той напомни, че позицията на " Атака " е, че превъщането на лечебните заведения в търговски сдружения е неточност.
Сидеров уточни, че преди да се гласоподава кандидатурата на Кирил Ананиев, той ще изложи вижданията си за бранша с всички парламентарни групи.
Лидерът на „ Атака” похвали решението на министър-председателя да одобри оставката на проф. Николай Петров след следствие за „ роднинските поръчки” във ВМА: „ В това отношение не можем да кажем, че Бойко Борисов си прави оглушки, в противен случай – лишава се от хора, от които би могъл като експерти да има полза”.
По друга обсъждана на съдружния съвет тематика – приватизацията, Сидеров акцентира, че проверката на раздържавяването е залегнала в програмата на партията от 2005 година насам, само че в този момент самодейността е пристигнала от Бойко Борисов. Позицията на националиста е, че приватизацията е протекла по престъпен метод и е значимо това да се види и от „ прочита” ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР