Лидерът на арменската опозиция Никол Пашинян призова привържениците си да

...
Лидерът на арменската опозиция Никол Пашинян призова привържениците си да
Коментари Харесай

Армения: Пашинян прекрати протестите

Лидерът на арменската съпротива Никол Пашинян прикани последователите си да прекратят митингите. „ В момента няма проблем, който би трябвало да се взема решение на площада “, съобщи той.

По-рано ръководещата Републиканска партия съобщи, че на идващото гласоподаване за нов министър председател на страната ще поддържа претендента, който предложат другите три фракции. Те оповестиха от своя страна, че ще поддържат Пашинян.

Ден преди този момент ръководещите гласоподаваха срещу номинацията на опозиционния водач и той не събра нужните 53 гласа.

Пашинян разяснява, че отхвърлянето на кандидатурата му единствено е нараснало последователите му. Пред съветския „ Комерсант “ той разяснява: „ Ние сме в такава обстановка, че ще победим при всички случаи “.

" Армения ще има министър председател на 8 май. Републиканската партия няма да предложи собствен претендент и ще поддържа претендента на останалите 3 парламентарни групи ", съобщи през вчерашния ден шефът на фракцията Ваграм Багдасарян и прикани за преустановяване на блокадата на пътищата и летището.

Следобед същото направи и Пашинян. Той прикани протестното придвижване да отпуши автомагистралите, с цел да могат последователите му да се съберат на нов протест в центъра на Ереван.

Протестите в Армения не престават 4-а седмица. Те започнаха откакто някогашният президент Серж Саркисян се предложи за министър председател и беше определен. Той остана на поста единствено седмица и подаде оставка под натиска на стачкуващите, които 42-годишният някогашен публицист Пашинян оглави.

63-годишният Саркисян се надяваше да продължи да ръководи някогашната руска република след два президентски мандата от 2008 до 2018 година

По време на мандатите му имаше няколко митинга. Последните недоволства избухнаха като реакция против бедността и корупцията. Изборът на Саркисян ускори още напрежението и форсира процесите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР